Guvernul Romaniei: numarul de paturi ATI va creste saptamana aceasta

Guvernul Romaniei numarul de paturi ATI va creste saptamana aceasta

Guvernul Romaniei a facut un anunt foarte important prin primul-ministru Ludovic Orban, acesta afirmand ca saptamana aceasta urmeaza sa creasca numarul de paturi pentru terapie intensiva cu inca 200 de locuri, astfel ca se va ajunge la 1500 de locuri, in conditiile in care peste 1100 de oameni sunt internati.

Guvernul Romaniei vrea sa creasca si mai mult capacitatea de tratare a romanilor la terapie intensiva in perioada urmatoare din cauza faptului ca foarte multi romani infectati ajung in situatia de a avea nevoie de ingrijire de acest gen, ceea ce reprezinta o problema serioasa pentru autoritati.

“Am discutat cu reprezentanții conducerii Ministerului Sănătăţii două subiecte importante: planul de verificări efectuate de Direcţiile de Sănătate Publică, prin inspectorii sanitari, în toate secţiile de terapie intensivă din spital şi despre creşterea capacităţii de tratare a pacienților care au nevoie de internare în secțiile de terapie intensivă.

Urmare a controalelor DSP va exista un plan de conformare adus la cunoștința managerilor spitalelor, care va cuprinde lucrările de reparație, modernizare și achiziție necesare. Toate aceste cheltuieli vor fi decontate printr-o finanțare europeană nerambursabilă.

Legat de creșterea capacității de tratare în secțiile de terapie intensivă, am discutat în detaliu situația pe fiecare județ, câte paturi de terapie intensivă sunt, câte paturi sunt disponibile. De asemenea, am discutat situația personalului și a posibilităților de recrutare de personal suplimentar care să deservească secțiile de terapie intensivă. În urma acestei analize, va fi crescută capacitatea de tratare, inclusiv prin includerea a noi spitale care vor deveni spitale de suport COVID și prin creșterea, săptămâna aceasta, cu cel puțin 200 de paturi în secțiile de terapie intensivă.”