RCS & RDS: Hotararea IMPORTANTA pentru MILIOANE de Romani

RCS & RDS a luat o hotarare foarte importanta care ii vizeaza pe milioane de romani din toata tara, iata ce a facut, si cat conteaza pentru noi toti.

rcs-rds protejare

RCS & RDS a luat o hotarare foarte importanta care vizeaza milioane de clienti din toata tara, si e ceva despre care trebuie sa stii, pentru ca daca ii folosesti serviciile esti in mod sigur vizat de ceea ce se intampla. RCS & RDS are peste 5 milioane de clienti ai serviciilor de internet fix, iar pentru toti dintre ei a decis sa blocheze anumite porturi de internet, aceasta hotarare fiind una luata automat in cazul tuturor clientilor care ii folosesc serviciile.

RCS & RDS a luat aceasta hotarare foarte importanta pentru ca vrea sa protejeze lumea de atacurile informatice care fie sunt facute intentionat de catre clientii sai, fie sunt facute fara ca ai sai clienti sa doreasca asta. Vorbim despre atacurile informatice care au la baza exploatarea anumitor vulnerabilitati ale calculatoarelor unor clienti, si folosirea anumitor porturi pentru a desfasura atacuri din reteaua RCS & RDS catre alte retele din toata lumea.

RCS & RDS: Hotararea IMPORTANTA pentru MILIOANE de Romani

RCS & RDS protejare porturi

RCS & RDS blocheaza unele dintre porturile de mai sus si pentru ca unele pot fi folosite pentru a exploata anumite vulnerabilitati ale sistemelor de operare, si implicit ale calculatoarelor, asstfel ca incearca sa rezolve problemele inainte sa devina grave. Desigur ca unii dintre clienti stiu la ce ajuta porturile alea, si cum sa le foloseasca, insa vasta majoritate a celor care folosesc serviciile RCS & RDS nici macar nu stiu ca asemenea reguli sunt impuse automat de companie.

RCS & RDS spune deasemenea ca in momentul in care descopera ca un anumit port poate fi un risc de securitate, decide blocarea sa automata, astfel ca oricare dintre clienti vor beneficia de protectie din partea grupului de telecomunicatii in mod automat. Pentru cei care au nevoie de folosirea unor porturi in scopuri legitime, cei de la RCS & RDS ofera optiunea de a le debloca pentru conexiunile lor, insa cu explicarea scopului folosirii acestor porturi.

RCS & RDS incearca sa ii protejeze pe romani de problemele generate de exploatarea sistemelor de operare, insa pe de alta parte are si grija ca ei sa nu ramana fara posibilitatea de a folosi anumite parti ale infrastructurii sale.