Klaus Iohannis: Anunt privind carantinarea Bucurestiului

Klaus Iohannis Anunt privind carantinarea Bucurestiului

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a fost intrebat astazi daca se impune aplicarea unei carantine pentru intregul Bucuresti, avand in vedere numarul de cazuri de Coronavirus inregistrate in tara noastra, iar raspunsul este ca e problematica situatia economica in urma aplicarii unei asemenea masuri.

Klaus Iohannis da de inteles ca in Bucuresti nu se va impune carantina deoarece situatia economica din ROmania nu prea lasa loc de asemenea masuri, asa ca ramane sa vedem daca vor mai exista masuri de acest gen impuse curand in tara noastra pentru orase atat de mari precum Bucuresti.

“Vedeți, carantinarea este o măsură complexă de restricționare a circulației în esență, care permite controlul răspândirii pandemiei într-o localitate. Avem deja de câteva săptămâni măsuri de carantinare luate și primele rezultate au început să apară. Acolo unde s-au luat măsuri de carantinare, creșterea aceea necontrolată de cazuri de pe o săptămână pe alta, în toate cazurile, a încetat, urmând să se mențină restricțiile până când numărul de infectări începe să scadă, dar nu doar într-o zi, ci în mai multe zile consecutive, în așa fel încât să se poate considera că infecția nu se mai răspândește galopant.

Este o măsură care și-a dovedit eficiența, însă problematică este nu măsura în sine, ci efectul economic, fiindcă restricționările respective au un efect economic negativ măsurabil. De aceea experții recomandă, după o analiză atentă, foarte amănunțită, unde se impune și unde nu se impune carantinarea.”