Romania: Cand Adera la Schengen si ce Masuri de ULTIM MOMENT sunt Anuntate de Bucuresti

Romania stie cand adera la Schengen, chiar daca exista unele probleme serioase, dar Bucurestiul anunta noi masuri importante pentru toti oamenii.

Romania Cand Adera Schengen Masuri ULTIM MOMENT Anuntate Bucuresti

Romania se pregateste sa adere la Schengen, un moment pe care l-am asteptat de peste 10 ani de zile si care se apropie cu pasi foarte repezi, iar asta pentru ca, dupa cum multi stiti, incepand cu 31 martie va intra in vigoare Air & Sea Schengen, iar calatoriile facute prin aer si pe mare, nu vor mai necesita controale de pasapoarte, tranzitul devenind complet liber, din fericire.

Romania a asteptat foarte mult acest moment, iar cand aderam la Schengen pentru trafic aerian si maritim stim oficial, dar inca nu stim cand vom adera si pentru traficul terestru, iar asta deparece Karl Nehammer nu a dorit sa renunte la veto-ul pe care l-a impus din decembrie 2022, chiar daca este singur in sustinerea unei asemenea decizii, el se incapataneaza sa o mentina.

Romania continua totusi sa faca demersuri pentru a obtine aderarea la Schengen chiar si pentru traficul terestru, adica fara controale la punctele vamale obisnuite, Klaus Iohannis afirmand ca la Consiliul European de zilele acestea va incerca sa obtina din nou ajutorul liderilor europeni pentru a pune presiune pe Karl Nehammer sa renunte la incapatanarea sa tipic austriaca si sa ridice veto-ul.

“Voi evidenția încă o dată contribuția substanțială a României la protejarea frontierei externe a UE. Totodată voi sublinia că România continuă demersurile pentru finalizarea procesului de aderare la Spațiul Schengen prin ridicarea cât mai curând posibil și a controalelor de la frontierele terestre.

Vom avea un schimb de idei asupra noii Agende Strategice a Uniunii Europene, astfel încât să putem veni cu propuneri concrete la Consiliul European de vară din iunie 2024. a declarat presedintele Romaniei, Klaus Iohannis inaintea discutiilor din Consiliul Europei din martie 2024.”