Planeta Saturn: ULUITOARE Descoperire, Era Crezut IMPOSIBIL

Planeta Saturn este in centrul unei descoperiri uluitoare pe care oamenii de stiinta au crezut-o imposibila, iata ce au dezvaluit acestia pentru toata lumea.

Planeta Saturn interne

Planeta Saturn a fost mai mereu in centrul atentiei cercetatorilor din intreaga lume, diverse teorii formulate de catre ei incercand sa explice intr-o anumita masura multe dintre cele regasite pe planeta, insa in realitate stiam foarte putine despre ea. Pana acum multi oameni de stiinta au crezut ca furtunile puternice de pe planeta Saturn pornesc dintr-o anumita regiune a atmosferei, precum pe Pamant, insa in realitate, lucrurile nu stau asa.

Planeta Saturn ar avea furtunile violente, care acopera toata planeta, generate de catre “forte interne” ale acestui obiect cosmic, si nu de forte externe, asa cum se intampla pe Pamant in momentul de fata. Conform oamenilor de stiinta, furtunile au jeturi de apa care se ridica in atmosfera de la multi kilometri adancime, iar planeta Saturn a avut aceste informatii descoperite dupa ce sonda Cassini a fost distrusa intrand in atmosfera sa.

Planeta Saturn: ULUITOARE Descoperire, Era Crezut IMPOSIBIL

Planeta Saturn a fost vizata de o serie de simulari complexe facute de catre cercetatori pentru a se descoperi mai clar cum anume sunt formate furtunile puternice, iar acesta a fost punctul de plecare pentru marile descoperiri. Ei au ajuns la concluzia ca inclusiv campul magnetic pe care planeta Saturn il are influenteaza modul in care se furtunile se desfasoara in atmosfera, dar inclusiv intensitatea lor este deasemenea influentata de campul magnetic, si nu numai.

“Prin modelarea trăsăturilor dinamice dominante prezente pe suprafața lui Jupiter și Saturn, și anume, fluxurile de jet zonale și furtunile / vârtejurile, putem afla despre ceea ce le determină și despre conexiunea lor cu interiorul profund adânc planetar.”

Planeta Saturn are furtuni care nu s-au oprit de sute de de ani, cel putin de cand au fost descoperite, iar asta va continua fara oprire pentru ca felul in care planeta isi desfasoara activitatea sustine totul in momeutl de fata. Planeta Saturn este foarte complexa, si multe dintre procesele sale se repeta in timp fara oprire, iar ceea ce vine din interiorul sau pare sa alimenteze furtunile foarte puternice care nu se mai opresc, si situatia nu se va schimba prea curand.

Planeta Saturn va avea mai multe informatii complexe despre furtunile sale dezvaluite in viitor, asa ca ramane sa vedem ce anume vor mai anunta oamenii de stiinta in urma analizelor complexe pe care le vor mai face.