Coronavirus: persoanele vaccinate se supun in continuare masurilor de restrictie

coronavirus persoane vaccinate masuri restrictie

Primele vaccinuri pentru Coronavirus vor ajunge la autoritatile din intreaga lume chiar de luna viitoare, si la inceputul anului viitor, iar o masiva campanie de vaccinare va avea loc la nivel global, insa cei vaccinati nu vor fi scutiti de la respectarea masurilor de protectie impuse de catre autoritati.

Coordonatorul procesului de vaccinare impotriva Coronavirus in Romania spune ca indiferent daca o persoana e vaccinata, sau nu, ea va trebui sa respecte in continuare toate masurile de restrictie care sunt impuse de catre autoritati, astfel ca de ele nu scapa nimeni, asa cum era de asteptat.

“Așa cum s-a spus, inclusiv Anthony Fauci a prezentat această recomandare, trebuie să înțelegem că până în momentul în care noi vom atinge nivelul de imunizare colectivă nu trebuie să facem rabat de la respectarea măsurilor de prevenție, pentru că, împreună, practic prin acest efort conjugat, prin această solidaritate socială noi putem să limităm, să reducem foarte mult răspândirea acestui virus.

Dar, dacă ne vom limita doar la respectarea măsurilor de prevenție fără adoptarea unei strategii de vaccinare, nu vom putea pune punct într-un viitor rezonabil acestei pandemii.”