Calea Lactee: Anuntul INCREDIBIL, ce se ACUNDEA in Galaxie

Calea Lactee este in centrul unui anunt cu adevarat incredibil, iar asta pentru ca oamenii de stiinta au descoperit ce se ascunde de mult in interiorul sau.

Calea Lactee fosila

Calea Lactee este iar in centrul unui anunt incredibil, oamenii de stiinta reusind sa faca o descoperire impresionanta care ne arata ca in interiorul galaxiei se ascundea ceva ce mai nimeni nu credea ca ar putea vedea vreodata. Mai exact, oamenii de stiinta au descoperit ca in interiorul galaxiei Calea Lactee se ascundea o alta “galaxie fosila”, adica o galaxie care a fost absorbita de catre a noastra cu aproximativ 10 miliarde de ani in urma, conform cercetatorilor.

Calea Lactee ar fi intrat in coliziune directa cu aceasta galaxie in perioada in care era in plin proces de formare, si desigur ca stelele si planetele pe care le-a absorbit au ajutat-o sa ajunga la dimensiunile le care este acum. Conform oamenilor de stiinta, stelele si planetele care au ramas in Calea Lactee in urma coliziunii cu acea galaxie formeaza nu mai putin de o treime din totalul celor existente in galaxia noastra in momentul de fata.

Calea Lactee: Anuntul INCREDIBIL, ce se ACUNDEA in Galaxie

Calea Lactee are aceasta galaxie ascunsa atat de “adanc” in interiorul sau incat pana acum ea a fost extrem de greu de observat de catre oamenii de stiinta, astfel ca de aceea a fost descoperita atat de tarziu. Pentru a o detecta, oamenii de stiinta au studiat compozitia chimica si miscarile a zeci de mii de stele din galaxia Calea Lactee, deci un proces extrem de complex pentru a observa ceva ce nimeni nu stia ca poate exista.

“To find a fossil galaxy like this one, we had to look at the detailed chemical makeup and motions of tens of thousands of stars. That is especially hard to do for stars in the center of the Milky Way, because they are hidden from view by clouds of interstellar dust. APOGEE lets us pierce through that dust and see deeper into the heart of the Milky Way than ever before.”

Calea Lactee a avut zeci de mii de stele analizate de catre oamenii de stiinta, insa doar cateva sute au avut atat o compozitie chimica diferita, cat si viteze de rotatie diferite, iar asa s-a ajuns la concluzia ca ele ar proveni dintr-o galaxie diferita. Procesul de analiza prin care s-a ajuns la aceasta concluzie este unul impresionant, si ne arata cat de mult au muncit oamenii de stiinta pentru a putea detecta existenta acestei galaxii vechi.

Calea Lactee a mai absorbit diverse alte galaxii de-a lungul timpului, astfel ca nu e surprinzator sa vedem anunturi precum cel de acum, ceea ce vine ca o veste foarte interesanta, pana la urma.