LUNA: PROBLEMA COLOSALA cu care se Confrunta TOATA Omenirea

LUNA este in centrul unui anunt important care dezvaluie o problema colosala cu care se va confrunta omenirea in cursul anilor urmatori, iata ce se intampla.

luna minerale

LUNA urmeaza sa fie vizitata de catre foarte multe agentii spatiale, si astronauti, in urmatoarii ani, interesul fiind de a coloniza satelitul natural al Pamantului pana in cursul anului 2030. Problema cea mai mare cu acest obiectiv sta totusi in faptul ca pe luna nu exista suficient de multe resurse pentru a sustine viata, sau colonizarea, iar asta pentru ca vorbim despre un corp cosmic de dimensiuni mult mai mici decat cele ale Pamantului.

LUNA a avut analizate foarte atent imagini cu minereurile care au fost descoperite acolo de catre oamenii de stiinta, iar in baza unor calcule foarte simple, a devenit foarte clar faptul ca ele nu sunt suficiente pentru colonizare. In aceasta idee, va fi nevoie de transportarea multor materiale de pe Pamant pentru a putea sustine colonizarea lunii, iar acest proces este foarte complicat, asa ca asta ar putea intarzia foarte mult colonizarea corpului cosmic.

LUNA: PROBLEMA COLOSALA cu care se Confrunta TOATA Omenirea

LUNA nu are deocamdata stabilite zone de exploatare, insa e foarte posibil ca acest lucru sa se intample extrem de curand, SUA dorind sa faca acest lucru deja, si sa aiba primele locatii din care sa poata extrage minereuri. NASA deja pregateste primele misiuni importante pentru a transporta astronautii pe LUNA, astfel ca in urmatorii ani vom vedea si cum anume va fi impartit satelitul natural al Pamantului pentru a-i fi extrase resursele naturale.

“Potrivit unei echipe internaționale de oameni de știință condusă de Harvard & Smithsonian Center for Astrophysics (CfA), este posibil să nu existe suficiente resurse pe Lună pentru toate tarile. Fără unele politici și acorduri internaționale clare în vigoare pentru a determina cine poate pretinde ce și unde, Luna ar putea deveni rapid supraaglomerată, supraîncărcată și dezbrăcată de resursele sale.|

LUNA ar trebui sa aiba primele echipaje umane trimise de catre NASA undeva pana in 2030, fara a se sti deocamdata o data clara pentru ca finalizarea proiectelor pentru navele spatiale, si nu numai, e foarte dificila. Bugetul redus al NASA este principala problema pentru a finaliza proiectele, insa chiar daca totul se va finaliza, e nevoie si de rezolvarea problemei privind resursele de pe luna inainte ca o colonizare reala sa poata fi initiata.

LUNA este cel mai usor accesibil obiect cosmic pentru Pamant, iar felul in care se va face colonizarea acolo va determina intr-o foarte mare masura felul in care pamantenii vor coloniza si planeta Marte in viitor.