Planeta Jupiter: Misterul UIMITOR care NU Poate fi Explicat

Planeta Jupiter are un mister uimitor care nu poate fi explicat de catre oamenii de stiinta, iata ce inca nu au reusit acestia sa descopere cu privire la ea.

Planeta Jupiter orizontal

Planeta Jupiter inca are un mister uimitor care nu poate fi explicat de catre oamenii de stiinta, iar asta in ciuda faptului ca de ani de zile este monitorizat fara oprire corpul cosmic atat de indepartat de Pamantul nostru. Vorbim despre vanturi orizontale care ating viteze de pana la 300 KM/h in atmosfera pe care o are planeta Jupiter, iar oamenii de stiinta inca nu au reusit sa desluseasca ce anume genereaza aceste vanturi foarte puternice pe ea.

Planeta Jupiter este acoperita in totalitate de nori densi, si furtuni, care rezista acolo de sute de ani, in baza datelor existente, dar e foarte posibil ca in realitate sa fie vorba despre milenii, sau chiar mai mult decat atat. Vanturile acestea orizontale sunt responsabile pentru cel putin o parte din aspectul pe care il are planeta Jupiter in momentul de fata, insa chiar si asa, oamenii de stiinta inca sunt surprinsi de ceea ce se intampla, fara a oferi vreo explicatie.

Planeta Jupiter: Misterul UIMITOR care NU Poate fi Explicat

Planeta Jupiter are o foarte mare parte din atmosfera sa formata din nori care sunt compusi din apa si amoniac, iar de aici ar veni o parte din aspectul pe care il vedem in toate pozele care au fost inregistrate cu privire la ea. In ciuda acestui lucru, inca raman foarte multe necunoscute cu privire la planeta Jupiter, in special in ceea ce priveste modul in care se formeaza vanturile care strabat planeta in lung si in lat cu viteze uriase, si intretin norii din atmosfera.

“De ce benzile de cloud colorate îl înconjoară pe Jupiter? Stratul atmosferic superior al lui Jupiter este împărțit în zone luminoase și centuri întunecate care parcurg tot drumul în jurul planetei uriașe. Vânturile orizontale puternice – care depășesc 300 de kilometri pe oră – determină extinderea zonelor pe toată planeta. Ceea ce cauzează aceste vânturi puternice rămâne un subiect de cercetare. Reaprovizionate cu gaz aflat în creștere, se crede că benzile zonale includ nori relativ opaci de amoniac și apă care blochează lumina de la nivelurile atmosferice inferioare și mai întunecate.”

Planeta Jupiter a fost monitorizata pentru o buna perioada de timp de catre sonda spatiala Juno, care a inregistrat imagini ce au contribuit la explicarea foarte multor secrete pentru omenire, insa mai exista multe altele nedeslusite. Planeta Jupiter inca ii tine pe cercetatori ocupati cu gasirea de raspunsuri pentru motivele din cauza carora au loc furtuni atat de mari, si pe durate atat de lungi, insa e improbabil sa se gaseasca vreun raspuns prea curand.

Planeta Jupiter va fi cu siguranta mult mai atent monitorizata in viitor de catre oamenii de stiinta pentru a i se descoperi si secretele care acum raman un mister, dar cine stie cat va dura tot, si ce anume va putea fi elucidat ?