Orange: Anuntul foarte IMPORTANT privind Cumpararea Telekom

Orange va cumpara divizia de servicii fixe a Telekom, insa inainte de asta iata ce anunt important vine pentru tranzactia anului 2020 in Romania.

Orange aprobari

Orange a ajuns la o intelegere cu Telekom pentru a cumpara divizia de servicii fixe, iar Guvernul Romaniei a aprobat planul delor doua companii, astfel ca grupul francez va plati 268 de milioane de euro pentru 54% dintre actiunile diviziei. Suma este una mica in comparatie cu veniturile diviziei, si numarul de clienti, deci Orange pare ca are parte de o achizitie buna, insa ea vine si cu alte complicatii, in special pe partea de aprobare a tranzactiei cu Telekom.

Orange nu poate finaliza cumpararea diviziei de servicii mobile a celor de la Telekom pana in momentul in care aceasta va fi aprobata de catre Comisia Europeana, avand in vedere numarul mare de clienti implicati in intelegere. Se stia de la bun inceput ca va fi nevoie de o aprobare a Comisiei Europene pentru ca vanzarea diviziei de servicii fixe a Telekom catre Orange sa fie finalizata, iar actele au mers cel mai probabil spre autoritatile europene deja.

Orange: Anuntul foarte IMPORTANT privind Cumpararea Telekom

Orange are deasemenea nevoie de aprobare si de la Consiliul Concurentei pentru ca tranzactia sa poata fi realizata, iar aceasta urmeaza sa vina abia dupa ce va veni cea de la Comisia Europeana, conform unor declaratii anterioare. Daca de la Comisia Europeana va veni o aprobare pentru aceasta achizitie, atunci e mai mult ca sigur faptul ca si de la Consiliul Concurentei va veni una similara, astfel ca Orange va putea finaliza totul fara probleme.

Orange va mai avea nevoie si de alte aprobari, inclusiv din CSAT, iar asta pentru ca infrastructura celor de la Telekom e una care tine de siguranta nationala, deci va fi nevoie de o decizie si de acolo pentru achizitie. Per total se asteapta aprobari care ar urma sa “impinga” finalizarea tranzactiei pentru jumatatea anului 2021, deci mai este destul de asteptat, insa important pentru Orange si Telekom este ca aprobarile sa vina in final.

Orange are nevoie de divizia de servicii fixe a celor de la Telekom pentru a-si putea extinde oferta de servicii fixe asa cum doreste, fara a fi limitata de dorintele grupului german, scandalul cu Eurosport fiind un bun exemplu in acest sens.