Windows 10: FABULOASA Schimbare la care NU te-ai fi Asteptat

Windows 10 are parte de o fabuloasa schimbare la care nu tei-ai fi gandit pana in momentul de fata, iata ce vrea sa faca Microsoft pentru toata lumea.

Windows 10 lapte

Windows 10 are anuntata o schimbare fabuloasa la care nimeni nu s-ar fi asteptat, dar care vine pentru a ne arata ca sistemul de operare e mult mai complex si mai avansat decat crede foarte multa lume acum. Cei de la Microsoft au initiat ceva care se numeste “Project Latte”, iar prin intermediul sau compania americana incearca sa aduca milioane de aplicatii Android in cadrul Windows 10 pentru a le oferi utilizatorilor o experienta mai buna de utilizare.

Windows 10 urmeaza sa aiba aplicatiile disponibile in Microsoft Store daca dezvoltatorii vor folosi un nou software al companiei Microsoft, care permite dezvoltarea lor in pachete MSIX, ceea ce faciliteaza rularea pe PC-uri. Microsoft s-ar folosi de Window Subsystem for Linux pentru a aduce aplicatiile Android in Windows 10, dar va fi nevoie si de un Windows Subsystem for Android pentru ca ele sa ruleze fara probleme, si americanii probabil lucreaza la el.

Windows 10: FABULOASA Schimbare la care NU te-ai fi Asteptat

Windows 10 nu este la prima tentativa a celor de la Microsoft de a crea un asemenea tip de software pentru utilizatori, astfel ca de aceasta data s-ar putea sa vedem in sfarsit un succes obtinut de catre americani cu proiectul lor. Windows 10 nu va permite instalarea aplicatiilor din Google Play Store in mod direct, dezvoltatorii trebuind sa-si modifice aplicatiile pentru ca ele sa poata fi folosite pe PC-uri, dar sa le ofere si fara dependintele pentru magazinul Google.

“Microsoft lucrează la o soluție software care să le permită dezvoltatorilor de aplicații să-și aducă aplicațiile Android la Windows 10 fără modificări de cod puțin sau deloc, prin împachetarea lor ca MSIX și permițând dezvoltatorilor să le trimită în Microsoft Store. Potrivit unor surse familiare cu această chestiune, proiectul poartă numele de cod „Latte” și mi se spune că ar putea apărea imediat anul viitor.”

Windows 10 are un proiect promitator initiat aici de catre cei de la Microsoft, insa foarte multe depind de felul in care compania va reusi sa ofere totul intr-un asemenea mod incat implicarea dezvoltatorilor de aplicatii sa fie minima. Fara as aceva, utilizatorii vor trebui sa astepte totdeauna ca dezvoltatorii sa isi actualizeze aplicatiile pentru ca ele sa ruleze pe Windows 10 iar asta se va intampla greu, sau deloc, din pacate.

Windows 10 permite acum rularea de aplicatii Android pe calculatoare, insa doar pentru anumite modele de telefoane Samsung, astfel ca functionalitatea este extrem de limitata, si exista diverse probleme cu realizarea sa.