Ministerul Sanatatii: OFICIAL, Strategia de Vaccinare pentru Coronavirus Anuntata

Ministerul Sanatatii Strategia Vaccinare Coronavirus

Ministerul Sanatatii a prezentat astazi strategia oficiala de vaccinare impotriva Coronavirus in Romania, coordonatorul proiectului, medicul militar Valeriu Gheorghita, explicand intr-o conferinta de presa cum anume se va desfasura tot acest proces in tara noastra.

Ministerul Sanatatii va avea 900 de centre de testare fixe, sau mobile, in Romania prin care se vor putea vaccina pana la 13 milioane de oameni in 6 luni de zile, adica un procent suficient pentru ca raspandirea sa fie substantial redusa, astfel incat sa se ridice si toate restrictiile.

Ministerul Sanatatii va vaccina romanii in trei etape, in prima dintre ele fiind vaccinati angajatii spitalelor si ai structurilor din “prima linie” de lupta impotriva Coronavirus, apoi cetatenii vulnerabili, iar in final populatia generala, totul urmand a se derula prin primavara.

Ministerul Sanatatii trebuie totusi sa convinga romanii ca vaccinarea este de ajutor pentru a opri raspandirea Coronavirus, dar si ca vaccinurile nu au reactii adverse ingrijoratoare, in special pe termen lung, un website fiind deja facut cu explicatii detaliate despre tot procesul.