Raed Arafat: Prelungirea starii de alerta vine fara noi restrictii

Raed Arafat Prelungirea starii de alerta vine fara noi restrictii

Raed Arafat a dezvaluit ca starea de alerta va fi in mod oficial prelungita de catre Guvernul Romaniei in data de 16 decembrie, asa cum se astepta foarte multa lume, insa se pare ca nu vor veni si noi restrictii impreuna cu aceasta masura foarte importanta.

Raed Arafat spune ca pana acum nu s-a pus in discutie aplicarea de noi masuri de restrictie impotriva romanilor, ceva ce desigur ca vine ca o veste foarte buna, dar e improbabil sa vedem si masuri de relaxare, avand in vedere situatia actuala.

“Purtarea măștii și anumite măsuri care sunt implementate acum și măsurile sanitare vor rămâne. Dar noi avem data de 14 decembrie, momentul în care vom prelungi starea de alertă și probabil că acest lucru se va întâmpla în data de 14 decembrie, pentru următoarea lună. Vom avea o analiză cu INSP-ul și cu toată lumea asupra situației epidemiologice.

Depinde dacă continuăm să scădem sau creștem, dar la acest moment pot să spun că nu s-a discutat și nu există intenții de noi restricții. Putem să sfătuim, putem să explicăm, dar să venim să spunem cuiva, în casa lui, că n-are voie să aibă mai multe persoane, există limitări la acest aspect.”