COVID-19 Romania: Cand vor fi Avizate Centrele de Vaccinare

COVID-19 Romania Avizate Centrele Vaccinare

Valeriu Gheorghita, omul care coordoneaza strategia de vaccinare a romanilor impotriva COVID-19, a anuntat ca avizarea centrelor pentru vaccinare in Romania urmeaza sa aiba loc in cursul saptamanii viitoare, cu mult inainte ca vaccinurile sa ajunga efectiv in Romania.

Autoritatile din Romania vor avea peste 1000 de centre de vaccinare in unitatile medicale, sau in afara lor, pentru toti romanii care sunt dornici sa se protejeze impotriva COVID-19 prin folosirea noului vaccin care va ajunge si in tara noastra in perioada urmatoare.

“Fata de ziua precedenta numarul centrelor de vaccinare a fost crescut. (…) A crescut nevoia centrelor de vaccinare, nu semnificativ. De pilda, daca ieri vorbeam de aproape 302 centre de vaccinare in unitati sanitare, astazi vorbim de circa 350. Pentru restul categoriilor populatiei, daca ieri vorbeam de 597 de centre, astazi vorbim in jur de 700 de centre. In ceea ce priveste centrele mobile de vaccinare, acele caravane mobile, in momentul de fata avem o nevoie estimata de circa 80 de caravane mobile. Sunt lucruri care se afla in dinamica.

Decizia de avizare si de organizare a unui centru de vaccinare putem saptamana viitoare sa o emitem avand in vedere faptul ca in aceasta saptamana ne propunem sa iasa un ordin comun de ministru care prevede infiintarea, organizarea si avizarea acestor centre de vaccinare, precum si desemnarea centrului national de stocare – Institutul Cantacuzino si a celor sase centre regionale de stocare a vaccinului la nivel national.”