UBER: Acuzatiile foarte GRAVE care au SURPRINS Multa Lume

UBER este in centrul unor acuzatii foarte grave care au surprins foarte multa lume, iata ce ii este reprosat platformei de ridesharing de aceasta data.

UBER algoritm

UBER este cea mai mare platforma de ridesharing din lume, avand milioane, peste milioane, de clienti in toata Europa, insa in momentul de fata se confrunta cu o problema foarte serioasa din cauza soferilor sai. Mai exact, UBER a fost actionata in judecata in Olanda, acolo unde are sediul european, de catre soferii britanici care sunt suparati din cauza faptului ca americanii ar folosi un algoritm special pentru a aloca oricare dintre cursele care sunt initiate prin aplicatie de catre clientii lor.

UBER este acuzata ca monitorizeaza soferii prin aplicatia sa, avand un algoritm care analizeaza performantele lor, caracteristicile personale, comportamentul, si asa decide unde sa aloce cursele cerute de clienti. Desigur ca aici sunt cel mai probabil luate in calcul si review-urile lasate de catre clienti pentru soferi, si e normal ca acestea sa conteze atunci cand se aloca aceste curse, pentru ca toti clientii UBER se asteapta sa aiba parte de experiente bune.

UBER: Acuzatiile foarte GRAVE care au SURPRINS Multa Lume

UBER este acum actionata in judecata de catre soferii care vor sa afle ce se ascunde in spatele algoritmului in baza caruia sunt facute alegerile privind alocarea curselor, o instanta olandeza urmand a decide cu privire la acest lucru. Soferii au cerut in instanta sa le fie oferit acces total la informatiile cu privire la algoritmul celor de la UBER, iar asa ei ar avea acces la date in baza carora functioneaza cea mai importanta platforma de ridesharing din toata lumea.

“Șoferii britanici ai companiei Uber își conduc angajatorii în instanță în Olanda pentru a accesa datele secrete de performanță pe care le colectează compania. Potrivit provocării legale, șoferii spun că Uber determină cum să aloce călătorii și tarife pe baza informațiilor pe care le generează despre performanța șoferilor, comportamentul și alte trăsături personale pe care le prezintă prin aplicația pe care o instalează pe telefoanele lor.”

UBER a spus ca le-a oferit soferilor toate informatiile pe care le-ar putea furniza in baza legislatiei olandeze, fara a afecta protectia datelor utilizatorilor, dar soferii nu sunt deocamdata multumiti de ceea ce au primit de la companie. Avocatul soferilor cere transparenta totala de la UBER, insa desigur ca nu va avea parte de asa ceva pentru ca, in final, compania vrea sa isi protezeje in totalitate secretele, ceea ce desigur ca e de asteptat de la ea acum.

UBER este una dintre cele mai mari companii din lume, are cea mai mare platforma de ridesharing, asa ca ramane de vazut pana unde va ajunge acest proces extrem de important, dar si de complicat.