Ministerul Sanatatii: 1100 de persoane vaccinate azi impotriva Coronavirus

Ministerul Sanatatii vaccinari coronavirus 28 decembrie 2020

Ministerul Sanatatii a dezvaluit ca astazi s-au vaccinat peste 1100 de persoane impotriva noului Coronavirus, numarul total ajungand la aproape 2100, asta dintr-un total de 10.000 de doze primite deja, si un numar foarte limitat de spitale in care a fost inceput procesul.

Ministerul Sanatatii continua sa ofere informatii cu privire la felul in care evolueaza vaccinarea impotriva Coronavirus la nivel national, si in urmatoarea perioada ar trebui sa aiba loc o aceelerare a numarului de vaccinari inregistrate in toata tara.

“Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația vaccinărilor din ziua de 28 decembrie, ora 17:00 este:

1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (astăzi, 28 decembrie) – 1101.

2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 2066.

3. Număr de reacții adverse validate (în ultimele 24 de ore) – 1 (reacție comună, minoră, de tip alergic).

De asemenea, potrivit datelor puse la dispoziție de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), a fost raportată, până în acest moment, 1 reacție adversă (disconfort local), în curs de validare.

Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20:00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.”