Gaura Neagra: INCREDIBILA Descoperirea care a SURPRINS Lumea

Gaura neagra ramane un obiect care nu poate fi explicat, insa o descoperire recenta a cercetatorilor a surprins in totalitate intreaga lume acum.

Gaura Neagra gaura vierme

Gaura neagra ramane unul dintre obiectele misterioase din univers, oamenii de stiinta stiind foarte putine in legatura cu ele, si informatiile pe care le aflam sunt descoperite in numar mic, si intr-un ritm tot mai incet. In ciuda acestui lucru, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca unele gauri negre din univers ar putea fi de fapt intrarile in “gauri de vierme”, denumirea folosita pentru acele tuneluri care fac legatura intre puncte distante din univers, asa cum il stim.

Gaurile negre n-au avut vreodata interiorul explorat pentru ca nu poate fi trimisa vreo nava spatiala in apropierea vreunui asemenea obiect, toate fiind plasate la distante foarte mari de Pamant. Chiar daca s-ar intampla asa ceva, nimeni nu crede ca o nava spatiala trimisa intr-o gaura neagra ar putea furniza informatii despre ceea ce gaseste in interior, pentru ca ar disparea, sau ar putea fi distrusa, fara a oferi date relevante pentru oamenii de stiinta.

Gaura Neagra: INCREDIBILA Descoperirea care a SURPRINS Lumea

Oamenii de stiinta sunt totusi de parere ca in galaxiile foarte active exista gauri negre active, care de fapt ar fi gauri de vierme catre alte zone din univers, ceea ce ar fi o descoperire incredibila. Doar gaurile negre supermastive sunt vazute ca posibile gauri de vierme, iar asta din cauza dimensiunilor foarte mari, dar si a activitatii crescute, acestea modificandu-si dimensiunile in baza planetelor si stelelor care intra in interiorul lor de-a lungul timpului.

“Galaxiile foarte active cu un nucleu galactic activ sunt „candidați” pentru găurile de vierme. Găurile de vierme pe care le luăm în considerare sunt găuri de vierme traversabile, deci teoretic navele spațiale pot călători prin ele. O consecință foarte interesantă și neobișnuită a existenței găurilor de vierme de acest tip este faptul că astfel de găuri de vierme sunt mașini de timp naturale.”

Cercetatorii au descoperit pana acum ca gaurile negre distrug corpurile cosmice, si arunca praf cosmic in univers ca rezultat al acestor actiuni, deci e interesant de descoperit si cum influenteaza ele posibila existenta a gaurilor de vierme. Pe de alta parte, gaurile negre incep sa fie studiate mai atent de catre oamenii de stiinta, si un clip video cu cea din centrul galaxiei Calea Lactee va fi publicat in curand, acesta putand dezvalui multe dintre misterele ramase in legatura cu ea.

Gaurile negre ar putea fi gauri de vierme spre alte locatii din univers, si e posibil ca in viitor sa le putem explora, dar acest viitor e mult, mult, mai departe decat pare in momentul de fata.