CNCAV: Vaccinul Moderna a fost aprobat de Uniunea Europeana

CNCAV Vaccinul Moderna aprobat Uniunea Europeana

CNCAV a anuntat astazi ca Uniunea Europeana, prin Agentia Europeana a Medicamentului, a aprobat folosirea vaccinului Moderna impotriva Coronavirus, si e de asteptat ca el sa ajunga si sa fie folosit inclusiv in Romania de catre autoritati pentru imunizare.

CNCAV a spus ca in Romania vor fi folosite mai multe tipuri de vaccinuri, deci nu doar cel BionTech Pfizer, utilizat acum, astfel ca si cel al Moderna ar trebui sa fie pe lista din moment ce a fost aprobat de catre Uniunea Europeana pentru folosire in toate tarile care o compun.

“Miercuri, 06 ianuarie 2021, Comisia Europeană a luat decizia acordării autorizației condiționate de punere pe piață a celui de-al doilea vaccin împotriva COVID-19. Este vorba despre vaccinul dezvoltat de Moderna, recomandat anterior de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: „Oferim europenilor mai multe vaccinuri împotriva COVID-19. Odată cu vaccinul Moderna, al doilea vaccin autorizat în prezent în UE, vom avea încă 160 de milioane de doze, dar și alte vaccinuri vor ajunge în Europa. Europa a achiziționat până la două miliarde de doze de vaccinuri potențiale împotriva COVID-19. Vom avea o cantitate mai mult decât suficientă de vaccinuri sigure și eficace pentru a-i proteja pe toți cetățenii UE.””