Netflix: Vestea Foarte PROASTA pentru MILIOANE de Abonati

Netflix este in centrul unei vesti foarte proaste pentru milioane de abonati din toata Europa, iata ce decizie importanta a fost luata, si cat conteaza.

Netflix mariri

Netflix isi susprinde in mod nu tocmai pozitiv cateva zeci de milioane de abonati cu o decizie care mai mult ca sigur va dezamagi multa lume, chiar daca unii ar fi trebuit sa se astepte la aceasta desfasurare a evenimentelor. Mai exact, cei de la Netflix au inceput cresterile de preturi pentru abonamentele din Europa, Marea Britanie fiind prima regiune in care abonatii vor avea de platit mai mult pentru a urmari filmele si serialele din platforma.

Netflix a crescut preturile abonamentelor sale din SUA la finalul anului trecut, si v-am spus inca de pe atunci ca acesta este un precursor al cresterii preturilor inclusiv in Europa, si miscarea e facuta chiar de la inceputul anului. Netflix a decis sa creasca pretul abonamentului standard cu o lira in Marea Britanie, in timp ce abonamentul Premium e mai scump cu 2 lire, abonamentul ce permite vizionarea continutului la 480p ramanand neschimbat.

Netflix: Vestea Foarte PROASTA pentru MILIOANE de Abonati

Netflix a afirmat ca aceste cresteri de preturi au la baza investitiile tot mai mari in continut in Marea Britanie, intentionand sa cheltuie 1 miliard de dolari pentru continut nou doar in cursul acestui an. Cresteri de preturi in alte tari europene nu au fost anuntate de Netflix inca, dar ne putem astepta ca si in alte tari din Uniunea Europeana sa platim mai mult pentru abonamentele care ne permit sa vedem filmele si serialele din platforma.

“Anul acesta cheltuim peste 1 miliarde de dolari [736 milioane de lire sterline] în Marea Britanie pentru filme, serii și documentare noi, realizate local, contribuind la crearea a mii de locuri de muncă și prezentând povestirile britanice în cele mai bune condiții – cu totul, de la The Crown, la Sex Educație și Top Boy, plus multe, multe altele. Modificarea prețului nostru reflectă investițiile semnificative pe care le-am făcut în noi emisiuni TV și filme, precum și îmbunătățiri ale produsului nostru.”

Netflix ar putea creste preturile din UE cu 1 euro, sau echivalent in moneda locala, pentru abonamentul standard, si cu 2 euro pentru abonamentul Premium, in timp ce abonamentul cu beneficii medii ar putea fi mai scump cu 1 euro. Indiferent cat va dura pana cand Netflix va aplica noi cresteri de preturi pentru abonamente in tarile din Europa, ar trebui sa ne asteptam cu totii ca acest lucru sa se intample in 2021, mai ales din cauza problemelor generate de Coronavirus.

Netflix nu aplica foarte des cresteri de preturi, insa e un serviciu de streaming mult mai scump decat altele, si o noua runda de cresteri ar putea convinge abonatii sa se uite catre alte platforme.