Facebook folosita pentru a prezice focarele de Coronavirus

facebook focare coronavirus

Facebook ar urma sa aiba datele din platforma folosite de catre oamenii de stiinta pentru a prezice unde vor fi inregistrate focare de Coronavirus, si totul in baza felului in care oamenii interactioneaza in cadrul retelei de socializare in mod constant.

Facebook a avut pana acum datele folosite in cadrul unui studiu derulat in Australia, acolo oamenii de stiinta folosind inteligenta artificiala pentru a prezice destul de exact locatiile a trei focare de Coronavirus, iar cercetarile par sa fi fost destul de exacte.

Cercetatorii spun ca modelul lor de descoperire a focarelor de Coronavirus folosind datele de pe Facebook poate contribui la detectarea timpurie inainte ca zeci de cazuri sa fie inregistrate zilnic in acestea, iar sistemul ar putea contribui chiar la o reducere a numarului de cazuri in anumite zone.

“Datele Facebook arată mișcările unui utilizator pe parcursul zilei. Folosind informațiile dezidentificate, cercetătorii australieni au construit un model care poate prezice modul în care se vor răspândi clusterele. Datele sunt deosebit de utile în primele zile ale unui focar, înainte ca noile cazuri să ajungă la zeci pe zi. Alți factori de risc – cum ar fi locul de muncă al unei persoane – pot fi, de asemenea, incluși în model. Rezultatele nu sunt de multe ori surprinzătoare, dar sunt dovezi întemeiate pe care autoritățile se pot baza pe decizii.”