Huawei: Decizia Total NEASTEPTATA ce a SURPRINS Toata Europa

Huawei este in centrul unei decizii foarte importante, si total neasteptate, care a surprins toata Europa, iata ce a fost anuntat si cat conteaza.

Huawei suedia

Huawei este unul dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile si echipamente de telecomunicatii din intreaga lume, iar recent a fost in centrul unei foarte importante decizii care luat multa lume prin surprindere. Mai exact, cei de la Ericsson au surprins pe toata lumea cu decizia de a cere ridicarea interdictiei folosirii echipamentelor Huawei in Suedia, ceva ce pare greu de crezut ca ar putea veni in contextul in care compania chinezeasca ii e competitoare.

Huawei are echipamentele folosite de catre foarte multi operatori de telecomunicatii din Suedia in momentul de fata, guvernul fortandu-i sa le elimine complet pana in 2025. Avand in vedere situatia aceasta, CEO-ul companiei Huawei, Börje Ekholm, a amenintat guvernul Suediei ca daca nu va fi ridicata interdictia impotriva companiei Huawei, a sa companie ar putea decide sa plece din tara, si asta e o masura radicala pe care acesta o anunta.

Huawei: Decizia Total NEASTEPTATA ce a SURPRINS Toata Europa

Huawei are parte de ajutorul neasteptat al celor de la Ericsson din cauza pozitiei pe care compania suedeza o are pe piata din China, acolo unde se pune presiune uriasa pe ea din partea guvernului. In aceasta idee, cei de la Ericsson vor sa ajute Huawei sa scape de interdictia din Suedia pentru a transmite un mesaj la nivel european cu privire la siguranta echipamentelor oferite de catre companie, unul care ar avea menirea de a convinge si alte tari sa renunte la interdictii.

Huawei nu e singura companie pentru care se cere clementa din partea Ericsson, cei de la ZTE fiind deasemenea vizati, suedezii avand foarte multe de pierdut daca in China s-ar decide interzicerea lor. Ericsson are o cota buna din pietele echipamentelor de telecomunicatii mobile si fixe din China, face foarte multi bani acolo, iar ajutorul oferit Huawei e bazat strict pe dorinta de a continua sa faca foarte multi bani acolo, guvernul chinez punand presiune uriasa pe ea.

Huawei nu va scapa prea curand de interdictiile impuse de catre Suedia, ceva ce era oarecum de asteptat din moment ce Uniunea Europeana sustine interdictiile de acest gen impotriva companiei chinezesti.