Planeta Mercur: RAR Fenomenul SPECIAL ce are Loc in Ianuarie

Planeta Mercur trece printr-un foarte rar fenomen special care are loc in sistemul solar, iata ce va vedea toata lumea peste toar cateva zile.

Planeta Mercur conjunctie

Planeta Mercur urmeaza sa fie in centrul unui fenomen special care va avea loc in cursul acestei saptamani, si e ceva care nu se intampla chiar atat de des precum ar crede chiar atat de multa lume. Mai exact, daca luna trecuta a avut loc o conjunctie care a implicat planetele Jupiter si Saturn, acum vorbim despre un fenomen special care implica inclusiv planeta Mercur, si desigur ca este vorba tot despre o conjunctie, ea putand fi urmarita de catre astronomi.

Planeta Mercur va fi vizibila pe cer impreuna cu Jupiter si Saturn in cursul acestui weekend, iar asta se intampla rar in univers, deci pentru multi astronomi e un eveniment important de urmarit. Conjunctia dintre trei planete este rara, mai ales cand e vorba despre planeta Mercur, care nu e chiar atat de usor vizibila pe cer in mod obisnuit, si cu atat mai rar in cadrul unei conjunctii care implica Jupiter si Saturn, cele mai mari din sistemul solar.

Planeta Mercur: RAR Fenomenul SPECIAL ce are Loc in Ianuarie

Planeta Mercur a fost in centrul unei conjunctii de acest gen in anul 2015, deci cu aproape 6 ani de zile in urma, astfel ca e important de marcat acest eveniment pentru ca nu vom mai vedea unul similar pentru inca 5 ani. Planeta Mercur va face parte din aceasta conjunctie multumita celei anterioare care a implicat Jupiter si Saturn, cele doua planete distantandu-se incet una de cealalta in ultimele saptamani, iar asta faciliteaza existenta acestei conjunctii acum.

Planeta Mercur va mai fi vizibila in 2026 in cadrul unei conjunctii similare care va implica planetele Marte si Saturn, insa cele doua nu vor face parte din cadrul unei conjunctii, asa cum s-a intamplat in luna decembrie. Chiar si asa, planeta Mercur va fi vizibila pe data de in ambele zile din weekend in cadrul acestei conjunctii, astfel ca vom avea posibilitatea de a o urmari asa cum nu am mai vazut-o de mult timp, si pentru astronomi e ceva important.

Planeta Mercur trece prin acest fenomen special pentru o perioada scurta de timp pe masura ce planetele Jupiter si Saturn se indeparteaza in univers, si nu se stie cand vom mai vedea vreo alta conjunctie.