Gaura Neagra: SECRET Extraordinar ce fusese ASCUNS pana Acum

Gaura neagra cu un secret extraordinar a fost descoperita de oamenii de stiinta, iata ce a ascuns ea timp de miliarde, si miliarde de ani fata de omenire.

Gaura Neagra veche

Gaura neagra descoperita de catre oamenii de stiinta cu nu foarte mult timp in urma ascunde si un secret extraordinar care ne dezvaluie ca inca stim foarte putine in legatura cu universul din care facem parte. Mai exact, oamenii de stiinta au descoperit un distant quasar care ascunde cea mai veche gaura neagra cunoscuta omenirii, aceasta fiind descoperita de oamenii de stiinta ca o uriasa surpriza care i-a uimit in totalitate, si ne mai arata surprizele din unviers.

Gaura neagra care pare sa sustina existenta acelui quasar ar avea o vechie mai mare de 13 miliarde de ani, sau cel putin asta au calculat oamenii de stiinta atunci cand au inceput sa o studieze cu atentie. Se pare 13 miliarde de ani este perioada de timp care a fost necesara pentru ca lumina emanata de catre acel quasar sa ajunga la Pamant, si cum obiectele de acest gen au cate o gaura neagra care le sustine, e clar ca ambele exista in acelasi loc in univers.

Gaura Neagra: SECRET Extraordinar ce fusese ASCUNS pana Acum

Gaura neagra despre care vorbim acum ar fost formata la foarte putin timp in urma universului, la fel ca si quasar-ul detectat de catre oamenii de stiinta, si desigur ca asta a generat si foarte multe semne de intrebare. Gaura neagra de acoloare si o masa de 1.6 miliarde de ori mai mare decat cea a soarelui nostru, facand-o de doua ori mai mare decat cea care detinea recordul anterior din acest punct de vedere, asa ca vorbim despre o observare importanta.

“Aceasta este cea mai veche dovadă a modului în care o gaură neagră supermasivă afectează galaxia din jurul ei. Din observațiile unor galaxii mai puțin îndepărtate, știm că acest lucru trebuie să se întâmple, dar nu am văzut niciodată că se întâmplă atât de devreme în Univers. Cele mai îndepărtate quasare sunt cruciale pentru înțelegerea modului în care s-au format cele mai vechi găuri negre și pentru înțelegerea reionizării cosmice – ultima fază de tranziție majoră a Universului nostru.”

Gaura neagra sustine un quasar care genereaza o lumina de 10 miliarde de ori mai mare decat cea produsa de catre soarele nostru, ceva ce oamenii de stiinta au descoperit cu extrem de mare surprindere. Oamenii de stiinta au fost surprinsi sa descopere si ca acest quasar s-a format atat de devreme dupa aparitia universului, insa gaura neagra s-a format inaintea sa, pentru a-i furniza energia necesara pentru a emite lumina care a ajuns la Pamant.

Gaura neagra ce sustine acest quasar are cel mai probabil o vechime cu cateva sute de milioane de ani mai mare, doar ca deocamdata nu se cunosc prea multe detalii cu privire la ceea ce s-a intamplat acolo.