Facebook plateste sute de milioane de dolari catre utilizatorii din SUA

facebook plateste sute milioane dolari utilizatori

Facebook a fost de acord sa plateasca nu mai putin de 650 de milioane de dolari catre milioane de utilizatori din Illinois, SUA, in urma unui proces pe care a fost de acord sa-l incheie cu o intelegere care va aduce cate 340 de dolari pentru fiecare persoana in parte.

Facebook plateste aceasta suma uriasa dupa ce a fost de acord ca a gresit in momentul in care a colectat date privind recunoasterea lor faciala fara sa le ceara in prealabil acordul, iar suma in sine este una incredibil de mare pentru o situatie de acest gen.

Facebook a fost actionata in judecata in 2015 de catre trei rezidenti ai statului Illinois din SUA, iar dupa ani de procese, iata ca intr-un final functia din platforma care aplica automat tag-uri persoanelor din poze aduce si aceasta plata uriasa facuta de catre companie.

“Sunt bani care ies direct din buzunarul Facebook. Încălcările de aici nu au extras niciun ban din buzunarele victimelor. Dar aceștia sunt bani reali pe care Facebook îi plătește pentru a-i compensa pentru prejudiciile tangibile de confidențialitate pe care le-au suferit.”