Telekom: Anuntul OFICIAL, de Mare IMPORTANTA, pentru Romani

Telekom este in centrul unui anunt oficial si foarte important, iata ce decizie serioasa luata de catre operator incepe sa isi faca resimtite efectele.

Telekom extindere

Telekom este in centrul unui anunt oficial care vine pentru mai toti clientii sai din Romania, si vorbim despre o schimbare care afecteaza destul de multa lume in momentul de fata. Mai exact, conform informatiilor oficiale venite de la autoritatile din Romania, cei de la Telekom au reusit in 2020 sa creasca nivelul de acoperire GSM pe care il ofera pentru clientii din toata Romania, iar aceasta este o veste extrem de buna pentru cei care-i folosesc serviciile.

Telekom a reusit sa-si creasca acoperirea GSM de la un procent de 96,53% din populatie, la un procent de 97,25%, si asta inseamna mult mai multe zone din Romania au acum acoperire mai buna, sau au acoperire. Zonele alea in care Telekom nu avea acoperire in 2019, si are in 2020, n-au fost inca dezvaluite de catre autoritati, iar harta cu acoperirea pe care o are operatorul nu e tocmai foarte clara in ceea ce priveste zonele care acum sunt acoperite.

Telekom: Anuntul OFICIAL, de Mare IMPORTANTA, pentru Romani

Telekom a facut totusi investitii destul de mari pentru a extinde acoperirea in mai multe zone din Romania, si asta in ciuda faptului ca este “pe picior de plecare” din tara noastra de ceva vreme. Telekom nu a reusit inca sa vanda divizia de servicii mobile pe care o are in Romania, desi a reusit sa o vanda pe cea de servicii fixe, si cauta in continuare un cumparator pentru cealalta, care are cateva milioane de clienti care platesc pentru servicii in momentul de fata.

Telekom va continua mai mult ca sigur investitiile in infrastructura si in perioada urmatoare, mai ales ca va trebui sa faca inclusiv o retea 5G pe care multi dintre clienti o asteapta de ceva vreme. Nu se stie cat anume va trebui sa investeasca Telekom pentru a-si face si aceasta infrastructura, dar probabil ca vom afla mai multe in anii urmatori, pe masura ce aceasta va fi creata, si pe masura ce clientii vor putea sa o foloseasca in Romania.

Telekom va ramane un operator de telefonie mobila puternic desi va fi vanduta divizia de servicii fixe, iar asta pentru ca “in spate” are un grup german cu resurse indestulatoare.