Planeta Marte: Decizia RADICALA a NASA ce SURPRINDE Omenirea

Planeta Marte este in centrul unei decizii radicale luate de catre NASA, aceasta luand prin surprindere intreaga omenire, iata ce se intampla.

Planeta Marte esuat

Planeta Marte este in centrul unei decizii radicale, dar foarte importante, pe care cei de la NASA au luat-o, si care are un impact foarte serios in ceea ce priveste viitoarele misiuni catre corpul cosmic. Mai exact, cei de la NASA au luat decizia de a renunta la misiunea menita sa exploreze ceea ce se ascunde sub suprafata de pe planeta Marte, iar asta din cauza faptului ca robotul trimis pentru a sapa acolo nu a prea reusit sa-si duca misiunea la indeplinire.

Planeta Marte gazduieste de peste 2 ani de zile robotul InSight al celor de la NASA, el fiind trimis acolo pentru a analiza probe de sub suprafata corpului cosmic, insa pana acum sapaturile n-au avut succes. Cei de la NASA s-au chinuit timp de 2 ani de zile sa sape sub suprafata de pe planeta Marte, prezentand pe drum problemele cu care s-au confruntat, iar acum au decis intr-un final ca e timpul sa renunte in totalitate la ideea de a mai sapa acolo.

Planeta Marte: Decizia RADICALA a NASA ce SURPRINDE Omenirea

Planeta Marte nu are un sol care sa faciliteze misiunile de acest gen, sonda folosita de catre robot blocandu-se in repetate randuri fara a patrunde suficient de adanc sub suprafata planetei. Robotul celor de la NASA trebuia sa sape la o adancime de 5 metri sub suprafata de pe planeta Marte, insa din pacate acest proces nu a fost incununat de succes, astfel ca NASA a decis intr-un final sa renunte complet la planurile sale pentru a se concentra pe altele.

“I-am dat tot ce avem, dar Marte și alunița noastră eroică rămân incompatibile. Din fericire, am învățat multe lucruri care vor aduce beneficii viitoarelor misiuni care încearcă să sapă în subsol. Suntem atât de mândri de echipa noastră care a muncit din greu pentru ca adâncimea InSight să adâncească planeta. A fost uimitor să-i văd depanând de la milioane de kilometri distanță. Acesta este motivul pentru care ne asumăm riscuri la NASA – trebuie să depășim limitele tehnologiei pentru a afla ce funcționează și ce nu. În acest sens, am avut succes: am învățat multe lucruri care vor aduce beneficii viitoarelor misiuni pe Marte și în alte părți și le mulțumim partenerilor noștri germani de la DLR pentru furnizarea acestui instrument și pentru colaborarea lor.”

Planeta Marte a infrant robotul celor de la NASA, inginerii agentiei spatiale americane incercand ultima oara pe 9 ianuarie sa sape sub suprafata, insa pentru ca au esuat, au decis sa renunte in totalitate la proiect. NASA a incercat din rasputeri sa isi duca planul la indeplinire, si in ciuda eforturilor sale, planeta Marte s-a dovedit a fi prea incapatanata pentru a fi explorata, ceea ce desigur ca nu se va schimba prea curand decat cu un alt robot.

Planeta Marte ar trebui sa gazduiasca primele misiuni umane dupa anul 2030, insa pana atunci NASA a mai trimis un robot pentru explorare, iar el nu este singurul care va ajunge acolo.