LUNA: ULUITOR Anunt, IMPACT pentru Viitorul Intregii Omeniri

LUNA este in centrul unui uluitor anunt care va avea si un impact foarte mare cu privire la viitorul intregii omeniri, iata cat de important este tot.

luna instrumente

LUNA este din nou in centrul unui uluitor anunt care va avea un impact foarte mare pentru viitorul intregii omeniri, satelitul natural al Pamantului devenind mult mai important pentru locuitorii planetei noastre. Mai exact, in urmatorii 10 ani urmeaza sa fie duse pe luna, sau in orbita corpului cosmic, diverse instrumente care vor permite o observare mult mai clara, si mai detaliata, a universului din care facem cu totii parte, intr-un mod cu totul fara precedent.

LUNA urmeaza sa aiba trimise telescoape foarte puternice pe nave spatiale care vor sta in orbita satelitului natural al Pamantului, dar si in roboti care vor naviga pe suprafata acesteia pentru a inregistra imagini. Toate aceste noi instrumente foarte importante vor fi trimise pe partea intunecata de pe luna, cea in care nu ajung in mod normal foarte multe instrumente de acest gen, si pe care abia recent au ajuns chinezii, iar pe care astronautii nu vor ajunge curand.

LUNA: ULUITOR Anunt, IMPACT pentru Viitorul Intregii Omeniri

LUNA va avea toate aceste instrumente folosite pentru observarea universului asa cum il stim acum, dar si pentru a se cauta explicatii cu privire la modul in care s-a format universul din care facem cu totii parte. Oamenii de stiinta vor sa afle ce s-a intamplat in primele sute de milioane de ani dupa formarea universului, atunci cand inca nu existau stele si planete, iar asta ar putea oferi foarte multe explicatii cu privire la locul nostru in vastul cosmos din care facem parte.

“Partea îndepărtată a lunii este pregătită să devină cea mai nouă și cea mai bună fereastră a noastră asupra istoriei ascunse a cosmosului. Pe parcursul următorului deceniu, astronomii intenționează să efectueze observații fără precedent ale universului timpuriu din acel biban lunar unic, folosind radiotelescoape desfășurate pe o nouă generație de orbitari și roveri robotici.”

LUNA nu are atmosfera, deci telescoapele nu vor avea parte de interferente de acest gen, dar pe partea indepartata exista si foarte putine interferente radio care sa afecteze aceste instrumente. Aceste doua elemente extrem de importante fac explorarea universului direct din spatiul cosmic ceva ce este esential pentru a descoperi mai multe despre trecutul universului, iar luna e locatia perfecta din care oamenii de stiinta pot porni explorari de acest gen.

LUNA va fi vizitata intai de catre astronauti, iar abia mai apoi ne putem astepta ca instrumentele despre care vorbim acum sa ajunga efectiv acolo si sa fie folosite la o monitorizare avansata.