Gaura Neagra: VIDEO ULUITOR al NASA, Remarcabila Descoperire

Gaura neagra este in centrul unui video uluitor creat de catre NASA, iata ce descoperire remarcabila a facut agentia spatiala americana acum.

Gaura neagra observata de catre NASA in vastul univers intr-o galaxie nu foarte apropiata de Pamant, i-a uimit in totalitate pe cercetatorii agentiei spatiale americane, si asta intr-un mod foarte interesant. Mai exact, cei de la NASA au folosit telescopul Chandra pentru a observa o gaura neagra distanta care in mod constant “mananca” putin, cate putin, o stea care e prinsa intr-o orbita eliptica in jurul sau, si descoperirea e cu adevarat impresionanta.

Gaura neagra despre care vorbim a inghitit deja straturile exterioare ale stelei, adica tot ceea ce o facea sa emita lumina si caldura puternice, astfel ca ea a ramas acum fara o buna parte din energia pe care o avea. In ciuda acestui lucru, o data la fiecare 9 ore gaura neagra mai absoarbe o parte dintre gazele pe care steaua le are, si asta arunca raze X in univers, acestea fiind captate de catre telescopul Chandra, si puteti vedea mai sus ce se intampla.

Gaura Neagra: VIDEO ULUITOR al NASA, Remarcabila Descoperire

Gaura neagra ar urma sa tina captiva aceasta gaura neagra in orbita sa pentru o perioada de aproximativ 1000 de miliarde de ani, iar la fiecare 9 ore va mai absorbi cate o bucatica din ea. Vorbim despre un proces de lunga durata pe care cei de la NASA il observa cu mare atentie, datele venind constant de acolo din moment ce frecventa cu care acea gaura neagra rupe putin, cate putin, din acea stea nu se va modifica vreodata.

“O stea a periat o gaură neagră uriașă și a supraviețuit, potrivit unui nou studiu, folosind Observatorul de raze X Chandra al NASA și XMM-Newton al ESA. Înainte de întâlnirea sa strânsă cu gaura neagră, steaua era o stea uriașă roșie care devenise umflată pe măsură ce își ardea combustibilul. Odată ce a fost prinsă de gravitația găurii negre, straturile exterioare au fost dezlipite și lăsate în urmă o stea pitică albă.

Piticul alb străbate gaura neagră o dată la 9 ore și emite o explozie de raze X în cel mai apropiat punct din orbita sa. Oamenii de știință se așteaptă ca piticul alb să fie în mâinile acestei găuri negre timp de peste un trilion de ani, încetinind pierderea masei cu fiecare trecere pe care o face.”

Gaura neagra a avut o putere gravitationala atat de mare incat a reusit sa prinda steaua in orbita sa, si aproape sa o distruga in decursul unei lungi perioade de timp, in care acest proces va continua fara oprire. Cei de la NASA au facut clipul video de mai sus pentru a ne arata cat de impresionant este ceea ce se intampla in acea galaxie intre acea gaura neagra si stea, iar procesele de acest gen nu au loc chiar atat de des in univers, precum ati crede.

Gaura neagra este unul dintre obiectele cele mai importante din univers, si unul dintre cele mai misterioase, astfel ca oamenii de stiinta cauta in mod constant sa descopere fenomene de acest gen.