Netflix: CRESTEREA Preturilor pentru Abonamente in Europa

Netflix este cea mai mare platforma de streaming video la cerere, iar in 2021 va lansa mai multe filme si seriale originale, dar ce se intampla cu preturile ?

Netflix compensare

Netflix a anuntat la inceputul acestui an ca a depasit cifra de 200 de milioane de abonati in intreaga lume, un record pentru o platforma de streaming video la cerere, insa in aceeasi masura, vorbim despre un alt anunt important. Netflix a dezvaluit si ca anul 2021 va fi unul urias in materie de lansari de productii proprii, ceva ce putina lume se astepta sa auda din moment ce pandemia de Coronavirus a blocat foarte multe zone de pe glob, implicit si productiile.

Netflix nu pare sa fi fost atinsa foarte seiros de ceea ce se intampla, astfel ca investeste foarte mult in filme, seriale, documentare, etc, iar in 2021 va lansa cate ceva nou, propriu, in fiecare saptamana. Vorbim despre o decizie foarte importanta a celor de la Netflix de a investi in creatii proprii, iar in baza ei vorbim despre faptul ca ne vom putea bucura de mai mult continut original, insa ce impact va avea aceasta decizie asupra preturilor abonamentelor ?

Netflix: CRESTEREA Preturilor pentru Abonamente in Europa

Netflix a crescut la final de an 2020 preturile pentru abonamentele din SUA, si acum unii analisti se asteapta ca inclusiv preturile pentru abonamentele din Europa sa creasca. Nu se stie foarte clar cam cu cat ar trebui sa creasca preturile pentru abonamentele Netflix din Europa, insa daca se va intampla acest lucru, vorbim despre modificari de 1 – 3 euro pentru fiecare in parte, Marea Britanie avand parte de o crestere de preturi la inceput de an 2021.

Netflix isi creste investitiile in continut original, iar ele trebuie sustinute si cu cresteri ale preturilor abonamentelor, insa nimeni nu stie clar daca asta se va intampla in mod sigur in Europa. In Marea Britanie cresterea preturilor ar putea avea mai multa legatura cu Brexit decat cu investitiile in sine, insa in restul Europei e posibil ca Netflix sa nu creasca preturile desi va investi fara discutie mai multi bani pentru a crea mai multe productii proprii in 2021.

Netflix are concurenta tot mai mare din randul altor platforme de streaming video la cerere, astfel ca e normal ca investitiile in continut original sa creasca, deci ramane de vazut daca anunturile analistilor se vor adeveri.