WhatsApp: ATENTIONARE pentru SUTE de MILIOANE de Telefoane

WhatsApp este in centrul unei atentionari foarte importante pentru sute de milioane de telefoane din toata lumea, iata ce trebuie sa stii chiar acum.

WhatsApp configurator

WhatsApp este din nou astazi in centrul unei extrem de importante atentionari care vizeaza sute de milioane de telefoane din intreaga lume, si despre care trebuie sa fie toata lumea foarte atenta acum. Vorbim despre un nou tip de atac care afecteaza doar telefoanele iPhone, iar asta pentru ca el este gandit special pentru a afecta dispozitivele care ruleaza iOS, iar WhatsApp este folosita pentru ca e o platforma atat de populara in intreaga lume acum.

WhatsApp este vizata de un atac care se pare ca a fost lansat de catre o firma specializata pe dezvoltarea de spyware pentru sisteme informatice, ea creand acest software, aparent, pentru a viza anumite victime specifice. Ea foloseste un website malitios care reproduce pagina de instalare a WhatsApp din website-ul companiei americane, insa in locul aplicatiei, se instaleaza in telefoane un fisier de configurare care permite spionarea telefoanelor.

WhatsApp: ATENTIONARE pentru SUTE de MILIOANE de Telefoane

WhatsApp configurator instalare

WhatsApp este folosita pentru a pacali oamenii care nu stiu exact cum se instaleaza aplicatiile in iPhone, iar certificatul de configurare pe care ei il instaleaza in dispozitive poate reconfigura multe din iOS. Tot traficul facut prin telefoane poate fi redirectionat prin serverele hackerilor, spyware, sau malware, pot fi instalate in telefoane cu folosirea unor certificate potrivite, si totul pentru cei care nu stiu cum se instaleaza de fapt WhatsApp, si se lasa pacaliti, in special de catre prieteni.

WhatsApp este “poarta” de intrare in telefoanele iPhone, dar realitatea este ca nu doar aplicatia de mesagerie poate fi folosita in acest mod, ci si altele care sunt disponibile pentru iPhone, si nu numai. In ciuda acestui lucru, WhatsApp este de obicei folosita pentru a pacali lumea sa instaleze malware, sau sa cedeze date personale, astfel ca trebuie sa fiti extrem de atenti la ceea ce se intampla cu mesajele pe care le primiti, si website-urile pe care le folositi.

WhatsApp nu poate rezolva aceasta problema pentru ca nu are cum sa faca acest lucru, dar toata lumea trebuie sa fie foarte atenta la mesajele pe care le primeste, si de unde instaleaza aplicatia.