Guvernul Romaniei: APELUL Important pentru MILIOANE de Romani

Guvernul Romaniei apel simptome

Guvernul Romaniei, prim primul-ministru Florin Cîţu, face astazi un apel foarte important pentru romanii din toata tara pentru ca reinceput scoala si pentru ca trebuie sa fie vigilenta maxima din partea tuturor oamenilor pentru a se evita probleme serioase.

Guvernul Romaniei le cere romanilor sa fie foarte vigilenti la posibilele simptome de raceala pe care le au ei, sau copii lor, si sa aleaga sa nu ii trimita la scoala in cazul in care trec printr-o situatie de acest gen pentru a nu pune alte persoane in pericol.

“Astăzi, reîncepe școala, un moment de bucurie pentru copii, pentru profesori, pentru că nu și-au văzut colegii de foarte mult timp. Știu și eu, de fapt, când eram copil, prima zi de școală era cea mai fericită. După multe luni de zile, copiii merg din nou la școală, în cele trei scenarii pe care care le-am prezentat dar, este adevărat, și cu multe restricții și bineînțeles suntem foarte atenți să vedem cu evoluează situația.

Este foarte important să respectăm ceea ce președintele Iohannis a spus de la începutul acestei pandemii, să purtăm masca tot timpul, să folosim dezinfectant și distanțarea socială.

În același timp, foarte important, să vedem mesajele care vin în fiecare zi de la Ministerul Sănătății și de la Ministerul Educației, în această perioadă și depinde de noi toți, împreună, să avem un an școlar fără probleme.

𝐅𝐚𝐜 𝐮𝐧 𝐚𝐩𝐞𝐥 𝐜𝐚̆𝐭𝐫𝐞 𝐩𝐚̆𝐫𝐢𝐧𝐭̧𝐢 𝐜𝐚 𝐚𝐭𝐮𝐧𝐜𝐢 𝐜𝐚̂𝐧𝐝 𝐨𝐛𝐬𝐞𝐫𝐯𝐚̆ 𝐬𝐢𝐦𝐩𝐭𝐨𝐦𝐞 𝐥𝐚 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢, 𝐜𝐡𝐢𝐚𝐫 𝐝𝐞 𝐠𝐫𝐢𝐩𝐚̆, 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚𝐭 𝐬𝐚̆ 𝐫𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐚𝐜𝐚𝐬𝐚̆, 𝐜𝐞𝐥 𝐦𝐚𝐢 𝐛𝐢𝐧𝐞. Bineînţeles că vom face toate eforturile şi vom monitoriza acest lucru şi în şcoli, dar fără susţinerea şi implicarea părinţilor acest lucru nu se poate face. Şi nu în ultimul rând, fac un apel către profesori să se vaccineze. Este foarte important ca toţi profesorii să se vaccineze. E important pentru sănătatea lor, e important pentru sănătatea copiilor, pentru sănătatea tuturor celor cu care vin în contact cu aceşti copii şi este important să avem un an şcolar fără probleme.”