Gaura Neagra: Descoperirea INCREDIBILA care a ULUIT Oamenii

Gaura neagra este un obiect extrem de misterios, insa o descoperire recenta incredibila i-a uluit pe oamenii de stiinta din intreaga lume, iata de ce.

Gaura Neagra fluctuatii

Gaura neagra, unul dintre cele mai misterioase si mai greu de monitorizat obiecte din univers, este in centrul unui anunt foarte important care ne spune cat de multe inca mai avem de invatat. Oamenii de stiinta au fost uluiti de o descoperire incredibila pe care au facut-o recent, si care ne pune intr-o cu totul alta perspectiva cunostintele despre acest obiect misterios si important din univers, care poarta denumirea de gaura neagra, si e greu de monitorizat.

Gaura neagra, la fel ca si oricare alta planeta, exista in univers in diverse forme, unele fiind mai mici, altele extrem de mari, iar oamenii de stiinta au descoperit obiecte de toate tipurile pana acum. In ciuda numeroaselor descopriri, oamenii de stiinta au ramas uluiti cand au observat felul in care se reflecta lumina in unele galaxii din univers care aveau gauri negre de mari, sau mici dimensiuni, ei neavand deocamdata o explicatie clara pentru fenomene.

Gaura Neagra: Descoperirea INCREDIBILA care a ULUIT Oamenii

Gaura neagra mica dintr-o galaxie care nu are o vechime foarte mare apare intr-o culoare albastra pe telescoapele radio folosite pentru a le monitoriza, in timp ce acelea mari, din galaxii vechi, apar cu o culoare rosie. Galaxiile rosii care sunt pe cale sa “moara” apar in culoarea rosie si mai luminoase, in timp ce galaxiile mici, cu cate o gaura neagra mica, apar intr-o culoare albastra, iar de aici incepe misterul pentru unii dintre oamenii de stiinta.

“Din date, galaxiile radio pentru copii apar în albastru, ceea ce înseamnă că sunt mai luminoase la frecvențe radio mai mari. Între timp, galaxiile radio vechi și pe moarte par roșii și sunt mai strălucitoare în frecvențele radio inferioare. Am identificat 554 de galaxii radio pentru copii. Când ne-am uitat la date identice luate un an mai târziu, am fost surprinși să vedem că 123 dintre acestea aveau luminozitate fluctuanta, parând să pâlpâie. Acest lucru ne-a surprins.”

Gaura neagra de dimensiuni mici, dintr-o galaxie mica, emite lumina diferit, iar oamenii de stiinta au descoperit ca in unele zone de acest gen luminozitatea galaxiilor nu este constanta. Oamenii de stiinta cred ca problemele pot veni fie de la felul in care lumina trece prin atmosfera Pamantului, fie jeturile de particule aruncate in univers de gaurile negre din galaxii distorsioneaza felul in care le vedem, fie particulele sunt identificate gresit de catre telescoape.

Gaura neagra dintr-o galaxie ii determina intr-o foarte mare masura existenta, dar si formarea de stele si planete, astfel ca e important ca ele sa fie intelese cat se poate de bine de catre oamenii de stiinta.