Ministerul Sanatatii: Cat de Riguros au fost Verificate Vaccinurile impotriva Coronavirus ?

ministerul sanatatii verificare vaccinuri coronavirus

Ministerul Sanatatii are astazi un anunt foarte important pentru romanii din toata tara, iar asta pentru ca vorbim despre o problema despre care vorbeste foarte multa lume, si care primeste in mod constant acelasi raspuns din diverse parti, chiar daca nu pentru toti e de ajuns.

Ministerul Sanatatii spune mai jos cat de riguros au fost testate vaccinurile impotriva Coronavirus pentru folosire in toata lumea, si desigur ca nu e nimic 100% nou in ceea ce veti citi, aceleasi detalii fiind oferite si in diverse alte randuri pentru noi.

“Vaccinurile împotriva COVID-19 au trecut prin procedurile normale de verificare prin care orice vaccin trece înainte să fie aprobat. Din nevoia de a obține cât mai rapid rezultate cu privire la siguranța și eficiența vaccinurilor, unele etape s-au suprapus, scurtând astfel durata până la avizare.

Vaccinurile au trecut printr-o succesiune de teste riguroase înainte de avizarea la nivel european. Pentru vaccinurile anti COVID-19, această verificare s-a făcut constant, pe toată durata dezvoltării lor. Etapele normale de cercetare sunt în general decalate. Din cauza pandemiei, a fost necesar ca aceste etape să fie suprapuse.

Datele din studiile pentru vaccinurile anti COVID-19 au fost raportate în permanență către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), autoritatea care se ocupă de autorizarea de punere pe piață a medicamentelor prin Procedura Centralizată. Astfel, când rezultatele studiilor clinice au fost disponibile, EMA a avut nevoie de o perioadă mai scurtă pentru a decide dacă vaccinul respectiv este sigur sau nu.

Chiar și în aceste condiții, cercetarea nu a pornit de la zero. Tehnologia ARN-ului mesager, folosită în cazul vaccinurilor Pfizer-BioNTech și Moderna, este cunoscută de aproximativ trei decenii.

Vaccinul produs de AstraZeneca folosește o tehnologie diferită – vector viral, care la rândul ei a fost studiată îndelung. În plus, cunoștințele medicale legate de coronavirusuri au fost suficient de dezvoltate încât să permită demararea rapidă a cercetării.

În concluzie, deși durata a fost scurtă (mai puțin de un an), vaccinurile anti COVID-19 au fost verificate la fel de riguros ca orice alte vaccinuri.
Date verificate și confirmate de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România.”