ING Bank: AVERTISMENTUL foarte SERIOS pentru TOTI Clientii

ING Bank a lansat un nou avertisment extrem de serios pentru toti clientii din Romania, iata ce trebuie sa stii chiar acum, si ce trebuie sa faci.

ING Bank greseala

ING Bank, una dintre cele mai mari banci din Romania, are un avertisment foarte serios pe care il face pentru toti clientii sai din toata Romania, si e vorba despre unul care ar trebui sa fie cunoscut de toata lumea. La doar o zi dupa ce a emis o alerta de tip phishing pentru clientii din toata tara, cei de la ING Bank au lansat un avertisment, impreuna cu OLX, pentru a ii ajuta pe romani sa se protejeze impotriva atacurilor de tip phishing care au loc acum.

ING Bank si cei de la OLX au decis sa le ofere romanilor informatii cu privire la 5 sfaturi despre care acestia ar trebui sa stie cand e vorba despre protejare impotriva atacurilor de tip phishing, si nu numai. In primul rand, ING Bank le spune clientilor ca trebuie sa se uite cu atentie la orice fel de link trimis de cineva prin Facebook, WhatsApp, Instagram, etc, si sa nu isi introduca datele cardului daca website-ul accesat nu e unul credibil.

ING Bank: AVERTISMENTUL foarte SERIOS pentru TOTI Clientii

ING Bank greseala atacuri

ING Bank le spune oamenilor sa se uite sa vada daca website-ul are un certificat HTTPS, adica daca adresa incepe cu http, sau https, iar asta pentru ca unul fara certificat HTTPS e cel mai probabil malitios. Mai mult decat atat, cei de la ING Bank le spun clientilor ca ale lor carduri sunt instrumente de plata, si nu de incasare, deci oricine le cere datele complete ale cardului pentru a le face o plata, cel mai probabil vrea doar sa le fure banii.

ING Bank vine cu recomandarea ca oamenii sa discute doar in website-ul OLX cu oricine e interesat sa cumpere ceva, iar asta pentru ca acolo pot fi depistate mai usor fraudele, si multe sunt deja blocate. Tot in cazul OLX, ING Bank le recomanda romanilor sa vanda produsele doar cu plata ramburs, nu prin card bancar, si sa nu dea datele CVV2, sau de expirare, ale cardului bancar, pentru ca astfel le pot fi furati banii de pe carduri de catre persoanele rau intentionate.

ING Bank spune ca in general fraudele sunt facute de straini, cu mesaje care sunt scrise cu greseli de ortografie, iar daca ajung sa fie victima unui asemenea atac, ar trebui sa anunte imediat Politia Romana.