iPhone 12: PERICOLUL foarte GRAV pentru Sanatatea Oamenilor

iPhone 12 este cel mai popular model de smartphone disponibil in momentul de fata pentru achizitie in intreaga lume, compania Apple bucurandu-se de un succes foarte mare pentru multe dintre modelele care sunt la vanzare, dar in spatele povestii exista si o problema extrem de periculoasa pentru oameni.

Doctorii din SUA au descoperit faptul ca persoanele care au implementate pacemakere impreuna cu defibrilatoare trebuie sa aiba extrem de mare grija cum folosesc telefoanele iPhone 12 deoarece dispozitivele pot fi afectate foarte serios de magnetii din telefoane.

iPhone 12 are magneti in carcasa pentru a se fixa pe incarcatoarele MagSafe, insa doctorii spun ca acestia dezactiveaza defibrilatoarele din pacemakere daca telefoanele sunt puse prea aproape de pieptul oamenilor, ceea ce reprezinta o extrem de grava problema de sanatate.

Problema foarte serioasa apare daca telefonul iPhone 12 e pus direct pe piept, sau chiar in buzunarul de langa piept al unei cmasi, geci, bluze, etc, si oamenii fac asta fara sa stie, dar se pare ca asta le poate pune foarte serios viata in pericol.

“Când am adus ‌iPhone‌ aproape de pieptul pacientului, defibrilatorul a fost dezactivat. Am văzut pe programatorul extern al defibrilatorului că funcțiile dispozitivului au fost suspendate și au rămas suspendate. Când am luat telefonul departe de pieptul pacientului, defibrilatorul a revenit imediat la funcția sa normală. Am rămas cu toții uimiți. Am presupus că magnetul ar fi prea slab într-un telefon pentru a declanșa comutatorul magnetic al defibrilatorului.

Credem că descoperirile noastre au implicații profunde pe scară largă pentru persoanele care trăiesc zilnic cu aceste dispozitive, care, fără să se gândească, își vor pune telefonul în buzunarul cămășii sau în buzunarul superior sau în haina lor – fără să știe că le poate provoca defibrilatorul sau stimulatorul cardiac să funcționeze într-un mod care ar putea fi letal.”