COVID-19: Numar Mare de Programari cu Vaccinul AstraZeneca in Romania

0

COVID-19 Programari Vaccin AstraZeneca

Autoritatile din Romania au confirmat fpatul ca in numar mare de programari a fost inregistrat pentru vaccinul AstraZeneca in Romania, in fiecare ora programandu-se nu mai putin de 16.000 de persoane de la deschiderea programarilor.

“16.000 de persoane se programează, în medie, pe oră!

Aproximativ 16.000 de persoane s-au programat în fiecare oră pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru a se vaccina în noile cabinete deschise pentru administrarea serului produs de AstraZeneca!

10.800 de sloturi/zi deschise pentru vaccinarea cu AstraZeneca.

În platforma de programare au fost activate noile cabinete de vaccinare pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca. În cele 180 de cabinete din toată țara sunt disponibile 10.800 de sloturi/zi.

Programarea pentru AstraZeneca începe astăzi și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

Conform recomandărilor autorităților medicale, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca se va realiza pentru grupa de vârstă 18-55 de ani.

Ca element de noutate, pentru buna desfășurare a activității de vaccinare, programarea se va realiza în același cabinet atât pentru prima doză, cât și pentru rapel, la 56 de zile.”

a