Ministerul Sanatatii: Romanii din zonele cu rate mari de infectare, vaccinati cu prioritate

Ministerul Sanatatii Romanii zonele rate mari infectare vaccinati prioritate

Ministerul Sanatatii se pregateste sa adopte o noua reglementare legala pentru campania de vaccinare impotriva Coronavirus, astfel incat romanii din zonele cu rate mari de infectare sa fie vaccinati cu prioritate fata de cei din alte zone ale tarii unde nu se inregistreaza cazuri multe.

Ministerul Sanatatii pastreaza conditia eligibilitatii romanilor in functie de etapa in care se afla procesul de vaccinare, deci nu vor fi vaccinati cei care nu sunt eligibili pentru asta, ci doar cei care sunt, dar se afla intr-o zona cu o rata mare de infectare.

“Vaccinarea cu prioritate a persoanelor eligibile din județele în care se înregistrează o incidență crescută a cazurilor de COVID-19. Strategia prevede și criteriul epidemiologic care ne permite alocarea cu prioritate a vaccinurilor în județele cu o rată mare față de media națională. Urmează să se stabilească pragul, să definim perioada pentru care trebuie să înregistrăm această creștere, moment în care se declanșează un mecanism prin care va fi accelerată campania de vaccinare în zonele respective.”