Netflix: PROBLEMA pe care Nimeni nu o Anticipase pana Acum

Netflix este in centrul unui anunt foarte important care vorbeste despre o problema pe care nimeni nu o anticipase pana in momentul de fata.

netflix intensitate

Netflix este in momentul de fata cea mai mare platforma de streaming video la cerere din lume, compania americana avand peste 200 de milioane de abonati in toata lumea, cifra uriasa care a crescut in baza pandemiei de Coronavirus. Desi Netflix este in plina ascensiune, in urma sa vine o alta platforma de streaming video la cerere care este foarte importanta, ea avand denumirea Disney+, iar in mai putin de un an de zile dupa lansare, ea are 90 de milioane de abonati.

Netflix are in Disney+ cel mai important concurent, care in 2020 a adunat mult mai multi abonati desi nu este oferit in la fel de multe tari, iar analistii estimeaza faptul ca pana in 2026 va reusi sa o depaseasca. Practic, acum se estimeaza ca Netflix va fi depasita de catre Disney+ pana in anul 2026, atunci ambele urmand a avea aproape 300 de milioane de abonati, cu o cifra usor mai mare in cazul celor din urma, dar cu venituri net inferioare, in ciuda abonatilor.

Netflix: PROBLEMA pe care Nimeni nu o Anticipase pana Acum

Netflix ar trebui sa fie depasita de catre Disney+ in 2026, insa atunci ar trebui sa inregistreze venituri de aproximativ 40 de miliarde de dolari, in timp ce concurenta sa ar trebui sa aiba venituri doar injumatatite. Aici este o diferenta foarte mare intre Netflix si Disney+, si in baza sa vorbim despre investitii mai mici pentru cea din urma din cauza veniturilor net inferioare, insa asta doar daca nu creste substantial preturile pentru a reduce diferenta fata de primii.

Netflix vrea sa isi creasca substantial baza de abonati in urmatorii ani, si pentru a face asta aloca o foarte mare parte din bugetul sau anual pentru crearea de continut original pentru oameni. Desigur ca totul depinde de cat de bun va fi acest continut, insa e de asteptat ca Netflix sa reuseasca oricum sa isi creasca substantial baza de abonati la peste 250 de milioane pana in 2022, daca nu chiar mai devreme, atat timp cat pandemia de Coronavirus continua.

Netflix face totusi ceva ce ar putea tine departe unii abonati, mai exact creste preturile pentru serviciile sale, iar asta poate fi o problema foarte serioasa care sa inhibe cresterea sa.