Facebook: Decizia Fara Precedent Anuntata Intr-o Importanta Tara

Facebook interzis australia

Facebook surprinde pe toata lumea cu o decizie fara precedent care a fost luata recent ca raspuns la o noua lege care a fost propusa spre adoptare in Australia, si care ar obliga-o sa plateasca bani pentru continutul din reteaua sa, preluat de la website-uri de stiri.

Facebook a decis sa interzica publicarea de stiri pe platforma sa ca raspuns la aceasta lege, astfel ca de astazi nimeni nu mai poate partaja pe reteaua de socializare vreun link al vreunui website de stiri pentru ca in final compania sa nu fie obligata sa-i plateasca pe creatorii lor.

Facebook nu va mai afisa nici postarile publicate deja cu stiri din website-urile australiele, iar masura se aplica la nivel global, astfel ca stirile website-urilor din Australia sunt complet interzise in cadrul retelei de socializare, o masura fara precedent intr-un razboi dus de companie cu presa.

“Ca răspuns la noua lege propusă de Australia privind negocierea mass-media, Facebook va restricționa editorii și persoanele din Australia să partajeze sau să vizualizeze conținut de știri australian și internațional.

Ca răspuns la noua lege propusă de Australia privind negocierea mass-media, Facebook va restricționa editorii și persoanele din Australia să partajeze sau să vizualizeze conținut de știri australian și internațional. Pentru editorii australieni, acest lucru înseamnă: li se interzice accesul sau postarea oricărui conținut pe paginile Facebook, administratorii vor putea accesa în continuare alte funcții din pagina lor de Facebook, inclusiv statistici ale paginii și Studio de creație, vom continua să oferim acces la toate celelalte standarde Servicii Facebook, inclusiv instrumente de date și CrowdTangle. Pentru editorii internaționali, acest lucru înseamnă: pot continua să publice conținut de știri pe Facebook, dar linkurile și postările nu pot fi vizualizate sau partajate de publicul australian.”