Anunt de la Guvernul Romaniei privind Compensatiile pentru Reactii Adverse la Vaccinare

Anunt Guvernul Romaniei Compensatii vaccin

Guvernul Romaniei, prin presedintele CNCAV, Valeriu Gheorghita, a oferit cateva detalii cu privire la compensatiile pe care le poate primi o persoana daca are reactii adverse severe in urma vaccinarii cu unul dintre vaccinurile care au fost aprobate in Romania.

Guvernul Romaniei spune ca daca pacientii se recupereaza in totalitate in urma unei reactii adverse severe generate de catre vaccin, atunci nu se va oferi vreo compensatie, deci doar daca pacientul nu se recupereaza, si se dovedeste ca vaccinul e de vina, vor exista compensatii.

“O reacție alergică majoră care apare după administrarea unui tratament, indiferent de tratament, se prezumă această relație de cauzalitate. Deci este mai mult decât evident că această reacție a survenit după administrarea acestui vaccin.

În ceea ce privește un mecanism de compensație, atâta timp cât evoluția pacientei este foarte bună, cu recuperare completă, nu cred că se pune cazul de acest gen de măsură.

Este important de precizat că reacția anafilactică poate să fie declanșată de orice trigger, indiferent că este asociat unui produs medicamentos, sau de altă natură sau de orice alt factor care poate se declanșeze acest timp de reacție anafilactică.”