ALERTA Emisa de Guvernul Romaniei pentru MILIOANE de Romani

ALERTA Guvernul Romaniei atac extins

Guvernul Romaniei a emis o noua alerta pentru milioane de romani din toata tara, si este imperios necesar sa stiri despre ce anume vorbeste ea pentru ca problema este una foarte grava, ea fiind descoperita de catre cei de la CERT-RO.

Guvernul Romaniei vorbeste mai jos despre o campanie de tip phishing care se dovedeste a fi mult mai complexa decat s-a crezut initial, aceasta vizand un numar mult mai mare de romani decat a fost initial descoperit, si mai jos aveti toate detaliile despre care ar trebui sa stiti.

“UPDATE. Echipa CERT-RO a publicat ieri o avertizare cu privire la o campanie de tip #scam care are ca țintă clienții DIGI.

În urma unei analize a site-ului pe care era găzduită această campanie malițioasă, efectuată cu sprijinul prietenilor de la ProDefence, am observant faptul că atacatorii găzduiau aici campanii similare, pentru o lungă serie de furnizori de internet (ISP), magazine sau platforme de gaming online, din nu mai puțin de 66 de țări, majoritatea din Europa.

Practic, în momentul în care un utilizator ajungea pe acest site, i se identifica adresa IP alocată de ISP. Astfel, după ce stabileau furnizorul de internet al vizitatorului (și implicit țara de origine), atacatorii ii serveau acestuia un scam specific, în funcție de aceste date. Prin urmare, clientului RDS i se afișa scam-ul dedicat Digi, clientului Orange pe cel dedicat Orange, ș.a.m.d.

Astfel, așa cum se poate observa din imagine, atacatorii vizează clienții celor mai cunoscuți provideri de internet din România: RDS, UPC, Orange, Vodafone, Telekom, Nextgen.”