COVID-19 Romania: Cati Romani s-au Infectat dupa a Doua Doza de Vaccin

COVID-19 Romania Romani Infectat Doua Doza Vaccin

Campania de vaccinare impotriva COVID-19 in Romania continua intr-un ritm sustinut, si asta e o veste foarte buna pentru cei care vor sa se imunizeze, dozele de vaccin AstraZeneca fiind cele care au mentinut campania in desfasurare in ultimele saptamani.

Conform presedintelui CNCAV, 0.08% dintre romanii vaccinati impotriva COVID-19 pana in momentul de fata s-au imbolnavit dupa ce au facut si cea de-a doua doza, procentul aratand ca rata de eficienta a serurilor e chiar mai mare decat cea prezentata de catre producatori, adica de peste 99%.

“Persoanele respective au fost diagnosticate în intervalul de timp în care nu a apărut nivelul de anticorpi protector și de asemenea, probabil vorbim de persoane care la momentul acela erau fie în perioada de incubație, fie au fost în fază de infecție asimptomatică sau au fost expuse ulterior momentului vaccinării.

Perioada de incubație este între 2 și 14 zile și atragem atenția asupra continuării respectării măsurilor de prevenție, atât înainte, cât și după vaccinare.”