ING Bank: ATENTIE! ALERTA pentru Clientii din TOATA Romania

ING Bank a emis o alerta extrem de importanta pentru clientii sai din toata Romania, iata cat de importanta este atentionarea publicata acum.

ING Bank clonare

ING Bank are o alerta foarte importanta emisa pentru clientii sai din toata Romania astazi, si vorbim despre o problema extrem de grava care ar trebui sa fie cunoscuta de catre toata lumea. Mai exact, cei de la ING Bank explica mai jos una dintre problemele care a definit anul 2020 in materie de securitate informatica in Romania, atacurile de tip phishing, acestea crescand exponential in raport cu anii trecuti, din cauza pandemiei de Coronavirus.

ING Bank stie foarte bine cat de mari sunt problemele generate de catre atacurile de acest gen, iar alerta de mai jos are menirea de a ne arata cum anume ne putem proteja de un anumit tip de atac de acest gen. Mai exact, cei de la ING Bank ne arata mai jos cum ne putem proteja de atacurile de tip phishing care folosesc inclusiv clone ale website-urilor bancii pentru a ne pacali, si a ne fura datele bancare, ceva extrem de serios de care trebuie sa ne protejam.

ING Bank: ATENTIE! ALERTA pentru Clientii din TOATA Romania

ING Bank colaboreaza cu cei de la OLX pentru o ampla campanie de informare in randul romanilor, iar asta pentru ca website-ul de anunturi a fost intens folosit de catre hackeri pentru a-si testa atacurile. Cei de la OLX ne arata mai jos, impreuna cu ING Bank cum putem identifica o clona a unui website bancar, astfel incat sa nu ne introducem datele de logare care le-ar permite hackerilor sa aiba acces la conturi, si sa fure banii de acolo.

ING Bank spune ca trebuie sa ne uitam intotdeauna ca website-ul bancii sa fie incarcat pe o conexiune HTTPS, dar in acelasi timp sa ne uitam si la numele de domeniu, care trebuie sa fie cel al bancii, nu altul. Mai mult decat atat, ING Bank spune ca nu ar trebui sa accesam atasamente din email, si sa nu accesma link-urile necunoscute primite pe retelele de socializare, si sa nu autorizam plati pe website-uri necunoscute pentru ca ne-ar putea fi furate datele.

ING Bank si OLX incearca sa ii ajute pe romani sa fie atenti, si sa se protejeze impotriva atacurilor de tip phishing, insa ca de obicei, e nevoie si ca oamenii sa asculte tot ceea ce li se spune.