GMAIL: ATENTIE, Problema foarte Serioasa ce Afecteaza Oamenii

gmail problema serioasa oameni

GMAIL este de departe cea mai populara platforma de email in momentul de fata, peste 1 miliard de oameni folosind-o in fiecare zi pentru a putea comunica cu diverse persoane, insa din pacate se pare ca exista si o problema foarte serioasa, dar nu cu platforma in sine.

GMAIL este tinta unui atac care ii vizeaza pe utilizatorii Firefox, o extensie numita FriarFox fiind creata pentru a fura datele de navigare ale utilizatorilor, dar si pentru a le spiona email-urile care vin prin intermediul platformei de email indiferent de momentul in care sunt receptate.

GMAIL este vizata de acest atac initial de catre un presupus grup care software de acest gen pentru tinte specifice, unii experti in securitate cybernetica afirmand ca el ar fi sustinut de catre statul chinez, dar desigur ca totul este doar o presupunere.

“Introducerea extensiei browserului FriarFox în arsenalul TA413 diversifică și mai mult un repertoriu variat, deși limitat tehnic de instrumente. Utilizarea extensiilor de browser pentru a viza conturile Gmail private ale utilizatorilor, combinată cu livrarea de malware Scanbox, demonstrează maleabilitatea TA413 atunci când vizează comunitățile disidente.

Hackerii par să vizeze utilizatorii care utilizează un browser Firefox și utilizează Gmail în acel browser. Utilizatorul trebuie să acceseze adresa URL dintr-un browser Firefox pentru a primi extensia browserului. În plus, a apărut că utilizatorul trebuie să fie conectat activ la un cont Gmail cu acel browser pentru a instala cu succes fișierul XPI [FriarFox] rău intenționat.”