Vodafone: Decizia IMPORTANTA Luata pentru MILIOANE de Romani

Vodafone a luat o decizie foarte importanta pentru milioane de clienti din toata Romania, iata ce impact are aceasta pentru toata lumea acum.

vodafone reticenta

Vodafone a luat o decizie foarte importanta care are impact pentru milioane de romani din toata tara, si vorbim despre o masura despre care operatorul nu a mai vorbit de ceva vreme deja. Vodafone a lansat in 2019 prima retea 5G din Romania, marcand o reala premiera in acel moment, insa dincolo de acel punct nu s-a mai intamplat absolut nimic serios in legatura cu evolutia sa, astfel ca in continuare nu se cunosc prea multe detalii vis-a-vis de planurile sale.

Vodafone nu pare sa mai fi extins reteaua sa 5G din 2019 si pana acum, pe website-ul sau cu informatii despre ea fiind valabile doar primele 3 locatii in care ea a fost disponibila, si cam atat. Mamaia, Bucuresti, Cluj-Napoca sunt locatiile in care a fost lansata reteaua 5G a celor de la Vodafone, insa de atunci nu s-a schimbat nimic, iar in ultimele doua nu exista acoperire totala, ci partiala, greu de gasit in harta de acoperire pe care o are operatorul acum.

Vodafone: Decizia IMPORTANTA Luata pentru MILIOANE de Romani

Vodafone a ramas cu foarte mult in urma celor de la Orange, care au acoperire totala pentru Bucuresti, si nu se stie cat de mare e diferenta vis-a-vis de DIGI Mobil, care oricum nu a avea acoperire mare in capitala. Vodafone este totusi in urma ambilor operatori in ceea ce priveste acoperirea la nivel national, acolo DIGI Mobil si Orange fiind cu mult peste companie, ceea ce nu multi credeau ca ar urma sa fie valabil in legatura cu situatia companiei.

Vodafone a inceput promitator revolutia 5G din Romania, insa lipsa unei licitatii pentru frecventele 5G pentru tara noastra a cam fortat oprirea investitiilor, ceva ce e perfect normal. Daca ne gandim la sutele de milioane de euro pe care Vodafone, sau alti operatori, ar trebui sa ii investeasca pentru a-si face retelele 5G, e usor de inteles reticenta lor in a face acest investitii fara a avea certitudini cu privire la ceea ce vor primi pentru banii cheltuiti.

Vodafone va mai veni cu informatii pe masura ce vor exista date clare cu privire la felul in care va evolua situatia cu privire la licitatia 5G, insa deocamdata toti operatorii o asteapta cu interes.