Planeta Uranus: SECRETELE pe care Multi Oameni NU le Stiau

Planeta Uranus are foarte multe secrete ascunse de omenire, insa unele dintre ele au fost dezvaluite de oamenii de stiinta, dar multi oameni nu le cunosc.

Planeta Uranus pamant

Planeta Uranus este a 7-a cea mai indepartata fata de soare din intregul sistem solar, deci este la 4 locuri distanta fata de Pamant in aceasta pozitionare, si desigur ca e sursa de foarte multe mistere. Astazi nu vorbim despre vreun mister propriu-zis, iar asta pentru ca despre planeta Uranus se stiu destul de multe inclusiv cam cat de mare este in raport cu Pamantul, iar diferenta este una insemnata, dupa cum veti vedea, desi multi oameni nu stiu asta.

Planeta Uranus este de 4 ori mai mare decat Pamantul, avand un diametru de aproximativ 50.000 de kilometri, fata de planeta noastra, care are unul de aproximativ 12.800 de kilometri. Desi planeta Uranus este de 4 ori mai mare decat Pamantul, cand vine vorba despre masa sa, ei bine vorbim despre una de 14.5 ori mai mare decat cea a planetei noastre, aici diferenta fiind una colosala, si asta conteaza foarte mult cand se face o comparatie intre ele.

Planeta Uranus: SECRETELE pe care Multi Oameni NU le Stiau

Planeta Uranus este mult mai mare decat isi imagineaza foarte multa lume, iar asta in conditiile in care ea a fost explorata de ceva vreme, si unele dintre secretele sale au fost pana in momentul de fata dezvaluite. Probabil ca multi dintre oameni nu stiu ca planeta Uranus este una dintre cele din sistemul solar care au si inele in jurul sau, la fel ca Saturn, insa doar in cazul aceleia ele au fost intens mediatizate, desi in realitate iata ca nu e totusi singurul corp cosmic important in care vedem asa ceva, foarte important de altfel.

Planeta Uranus are nu mai putin de 13 inele care o inconjoara, insa doar 2 dintre ele au diametre mai mari de 19 kilometri, si toate sunt compuse din particule ale caror dimensiuni nu depasesc 1 metru. Planeta Uranus este impresionanta din foarte multe puncte de vedere, chiar daca nu toata lumea stie ce anume se ascunde acolo, si nu toata lumea urmareste cu atentie modul in care aceasta a evoluat.

Planeta Uranus nu mai este, din pacate, in centrul vreunor explorari facute de catre agentiile spatiale, iar asta pentru ca e mult prea departe de Pamant pentru a se ajunge usor la ea.