Explicatia Ministerului Sanatatii privind Eficacitatea Vaccinului AstraZeneca

Explicatia Ministerului Sanatatii Eficacitatea Vaccinului AstraZeneca

Ministerul Sanatatii s-a gandit ca ar fi cazul sa le ofere romanilor o explicatie cu privire la o situatie care este foarte importanta, si este in gandul multor oameni in momentul de fata, iar asta pentru ca vaccinarea cu AstraZeneca a ridicat multe semne de intrebare.

Ministerul Sanatatii spune ca vaccinul AstraZeneca este eficace si pentru persoanele care au varsta de peste 55 de ani, el fiind aprobat chiar recent pentru folosire si in cazul persoanelor care au peste 65 de ani, deci poate fi utilizat fara probleme acum.

“Este eficace vaccinul AstraZeneca și la persoanele peste 55 de ani?
Da, vaccinul AstraZeneca este eficace și pentru persoanele peste 55 de ani.
Studiile suplimentare derulate care au inclus persoane cu vârsta peste 55 de ani au demonstrat că vaccinul AstraZeneca oferă siguranță și eficacitate și pentru această grupă de vârstă.
De asemenea, experiența practică a țărilor care nu au avut restricții de vârstă (ex. Marea Britanie) arată faptul că vaccinul AstraZeneca se poate administra la adulții peste 18 ani, fără o restricționare superioară a vârstei.
În plus, atât Organizația Mondială a Sănătății, cât și Agenția Europeană a Medicamentului recomandă utilizarea vaccinului pentru toate grupele de vârstă peste 18 ani.
Astfel, România a luat decizia de eliminare a restricțiilor de vârstă pe baza datelor științifice suplimentare care demonstrează că acest vaccin se poate administra în siguranță și oferă protecție și persoanelor cu vârsta peste 55 de ani.”