Huawei: Telefonul P50 Nu va fi lansat cu Android Preinstalat

Huawei a luat o decizie complet surprinzatoare in ceea ce priveste telefoanele din seria P50, iata de ce nu vor avea Android preinstalat la lansare.

Huawei p50 android

Huawei se pregateste sa anunte una dintre cele mai neasteptate decizii de pana acum de la compania chinezeasca, mai exact, se pare ca urmatoarea serie de telefoane ale chinezilor, cea P50, urmeaza sa vina fara Android. Acestea sunt informatiile care vin acum din China, acolo unde seria P50 este pregatita pentru a fi lansata la jumatatea lunii aprilie, iar Huawei vrea sa faca in sfarsit schimbarea radicala la care lucreaza de mai bine de un an de zile.

Huawei vrea sa lanseze telefoane din seria P50 doar cu Harmony OS instalat, fara Android, desi am spus-o deja in repetate randuri ca acest “nou” sistem de operare este de fapt doar un Android usor modificat. Asta inseamna ca, teoretic, daca e pusa in aplicare masura, atunci Huawei va obliga pe toata lumea sa foloseasca Harmony OS in loc de Android, cel putin la nivel teoretic, pentru ca practic e fix acelasi lucru, si Google Play Store va fi tot indisponibil.

Huawei: Telefonul P50 Nu va fi lansat cu Android Preinstalat

Huawei ar putea totusi sa impuna aceasta modificare doar in China, acolo unde lumea oricum nu stie de multe servicii ale Google, astfel ca Harmony OS in loc de Android n-ar fi o mare schimbare pentru ei. Nu cred totusi ca in restul lumii situatia va sta la fel, iar asta pentru ca Huawei stie foarte bine cat de important este Android pentru oamenii din diverse alte zone de pe glob, si ca Harmony OS nu va fi privit cu ochi prea buni de catre toti clientii sai.

Huawei ar putea decide sa ofere Android in restul tarilor separat de China, si poate altele cateva din Asia, insa deocamdata nu exista prea multe detalii cu privire la planul final care va fi pus in aplicare. Cert este ca Huawei a finalizat deja testarea Harmony OS in versiunea beta 2 pe P50, si trece la testarea beta 3, deci e clar ca sistemul de operare va fi integrat in telefoane, ramane doar de vazut cat de complex va fi totul, sai cata lume va fi multumita.

Huawei alege sa faca trecerea la Harmony OS pentru a avea ma mult control asupra sistemului de operare din telefoanele sale, dar asta nu e neaparat cea mai buna decizie posibila.