Valeriu Gheorghita: Romania nu a Primit doze AstraZeneca din Lotul cu Probleme

Valeriu Gheorghita doze AstraZeneca lot probleme

Valeriu Gheorghita a vorbit astazi despre o problema foarte serioasa care ridica multe semne de intrebare in randul unor tari europene, dupa ce mai multe persoane au murit in urma vaccinarii cu ser AstraZeneca, un anumit lot fiind retras de la vaccinare de autoritatile din mai multe tari.

Valeriu Gheorghita spune ca Romania nu a primit doze din acel lot, deci in mod teoretic la noi nu ar trebui sa existe probleme, pana acum nefiind raportate vreunele, dar nici nu se ia vreo decizie de suspendare a vaccinarii cu acest ser de la AstraZeneca.

“Este vorba de un lot de vaccin de la AstraZeneca asupra căruia există această suspiciune că ar fi potențial legat de apariția unor cazuri de persoane vaccinate care au dezvoltat într-o perioadă de zece zile de la vaccinare fenomene trombotice, apariția unor cheaguri de sânge. Agenția Europeană a Medicamentului a analizat aceste cazuri și a stabilit la acest moment că nu ar fi un indiciu în ceea ce privește relația de cauzalitate.

Lotul asupra căruia s-a ridicat această suspiciune și care este în evaluare presupune aproximativ 1,6 milioane de doze, care au fost distribuite în circa 17 țări europene. Aș menționa că România nu a primit doze din acest lot. a declarat Valeriu Gheorghita la Antena 3.”