LUNA: Planul ULUITOR pentru a se Asigura Viitorul Omenirii

LUNA are prezentat un plan incredibil pentru a se asigura viitorul omenirii, iata ce s-au gandit sa faca oamenii de stiinta, si cum poate fi aplicat.

LUNA este cel mai apropiat obiect cosmic in raport cu Pamantul, si se pare ca oamenii de stiinta vor sa-l foloseasca inclusiv ca un bastion pentru calatorii spre Marte, insa aparent si pentru a asigura viitorul omenirii. Mai exact, un plan creat de catre oamenii de stiinta vizeaza crearea pe luna a unor spatii pentru depozitarea elementelor esentiale pentru crearea vietii umane, acestea urmand a fi ascuns sub suprafata satelitului natural al Pamantului pentru a fi protejate.

LUNA este lovita in mod constant de radiatii solare puternice care afecteaza serios corpul uman daca este spus la ele pentru perioade lungi de timp, asa ca ascunderea “viitorului” omenirii sub suprafata corpului cosmic e esentiala. Vorbim despre un plan care implica trimiterea pe luna a 6.7 milioane de ovule si probe de sperma de la diverse specii pentru ca in cazul in care Pamantul ar fi distrus, iar omenirea in pericol, sa existe sansa ca ea sa nu dispara complet din univers.

LUNA: Planul ULUITOR pentru a se Asigura Viitorul Omenirii

LUNA este vazuta ca un loc sigur pentru a stoca toate aceste elemente care pot ajuta la repopularea Pamantului, sau a altei planete, in cazul in care omenirea ar fi decimata de o pandemie, sau impactul cu un asteroid. Planul este deocamdata doar un plan, pentru ca nicio agentie spatiala nu a spus inca daca ar vrea sa faca asa ceva pe luna, desi el se bazeaza totusi pe misiunea ESA de a explora pesterile care exista in satelitul natural al Pamantului.

LUNA are o retea foarte complexa de pesteri care inca nu au fost explorate, iar daca acolo vor putea fi ascunse ingredientele necesare pentru a repopula Pamantul, poate ca n-ar fi o idee rea ca asta sa se intample. Desigur ca pentru a se face asa ceva e nevoie de foarte multa munca, dar si bani, insa asigurarea viitorului omenirii este ceva esential pentru toata lumea, asa ca ar fi bine sa vedem asa ceva pregatit asa cum trebuie pentru existenta noastra.

LUNA va avea pesterile explorate undeva in cursul urmatorilor ani de catre ESA si NASA, asa ca daca s-ar putea trimite acolo tot ceea ce e necesar pentru asigurarea viitorului omenirii, ar putea fi nevoie de peste un deceniu.